loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan Mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan Lozan Mesajı
Tarih: 23.07.2012 - 18:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşmasının 89. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan Barış Antlaşmasının 89. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Uluslararası ilişkiler ve diplomasi tarihinde mümtaz ve müstesna bir yeri olan Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıldönümünü kutluyorum” diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle;

“Uluslararası ilişkiler ve diplomasi tarihinde mümtaz ve müstesna bir yeri olan Lozan Barış Antlaşmasının 89. yıldönümünü kutluyorum. 

İnsanlığa ve bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslara örnek olan bir Kurtuluş Savaşıyla sahada kazanılan zaferlerden sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası hukuk temelinde varlığını tescil eden ve zorlu müzakerelerden sonra imzalanan Lozan Barış Antlaşması siyasi tarihimizin en parlak sayfalarındandır. 

Emperyalizm, tüm olumsuz koşullara karşın, kahraman ulusumuz tarafından önce askeri alanda mağlup edilmiş, Lozan’da ise ilk siyasi yenilgisine uğratılmıştır.

Lozan Antlaşması bugün de geçerliliğini ve canlılığını koruyan ender hukuki belgelerden biridir. İmzalandığı tarihten bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin dış ilişkilerini düzenleyici niteliğini korumuştur.

Bu Antlaşmaya ve onu müzakere edenlere karşı geçmişe yönelik olarak yapılan eleştiri ve saldırılar, tarih anlayışı ve vefa hissinden yoksun olanların marifetidir, haksız ve anlamsızdır. Halkımız bu karalamaların asıl hedeflerinin Cumhuriyetimizi kuranlar ve kurucu ilkelerimiz olduğunu bilmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Barış Antlaşmasının müzakeresi için yakın arkadaşı İsmet İnönü’yü görevlendirmekle ileri görüşlülüğünü ve yüksek liderlik vasfını bir kez daha göstermiştir. İsmet İnönü; asker, diplomat, devlet adamı ve siyasetçi kimlikleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ne damgasını vurmuş, ülkemizin en saygın kahramanlarındandır.

Lozan Barış Antlaşmasının imzasında başta Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere, emeği geçen bütün büyüklerimizin anısı önünde saygıyla eğilir, ulus olarak şükranlarımızı sunar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerini yüceltmek için verdiğimiz sözü tutmakta kararlı olduğumuzu bir kez daha yineleriz.”


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları