loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı Şentop'a: 'Koltuğumu Erdoğan'a borçluyum, Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım' diyor

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı Şentop'a: 'Koltuğumu Erdoğan'a borçluyum, Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım' diyor
Tarih: 02.04.2021 - 12:26
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel için 'Pişman ederim' diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ARTANKARA 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nı ziyaret etti. CHP lideri, ziyaret sonrası basın mesnuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de güvenlik soruşturması teklifinin reddedilmesi ve ardından yaşanan tartışmalarla ilgili Şentop'u eleştirmiş, "Meclis Başkanı’nı Cumhur İttifakı’nın arzuhalcisi haline dönmüş durumdadır. Koşa koşa geldi, boncuk boncuk terlemiş. Ben yöneteceğim' diyor" demişti.

Şentop da yaptığı açıklamada Özgür Özel'e "Ben Meclis Başkanı olarak daha fazla seviyeyi düşürmek istemem ama bu işi çok daha iyi yapabileceğimi de ifade etmek isterim. Pişman ederim" karşılığını vermişti. 

CHP lideri, Şentop'un 'pişman ederim' sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"-(Devlet Bahçeli'nin 'HDP'nin kapatılması kadar Anayasa Mahkemesi'nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır' sözleri) Hukukun olmadığı yerde, anayasanın ayaklar altına alındığı yerde 'Anayasa Mahkemesine gerek yok' açıklamasıdır. Doğru bir açıklama değil. Devletin bütün kurumlarının korunması lazım. O kurumların başında da Anayasa Mahkemesi geliyor. Anayasa Mahkemesini ve kararlarını eleştirebiliriz. Anayasa Mahkemesine yapılan atamaları eleştirebiliriz ama kurum olarak Anayasa Mahkemesinin korunması önemli. Can ve mal güvenliği, demokrasi, özgürlükler, hukukun üstünlüğü, adalet için Anayasa Mahkemesi önemlidir. En son başvurduğumuz bir yargı makamıdır. 'Anayasa Mahkemesini gelin kapatalım' demek doğru bir yaklaşım değil ve demokrasiye inanmamak anlamına gelir.

-Sayın Bahçeli bütün siyasal geleceğini Sayın Erdoğan'ın geleceğine paralel kıldı. Fazla yorum yapmak istemem ama eğer kişi 'Erdoğan olmazsa ben de yokum, ben olursam Erdoğan var' noktasına gelmişse bu tür açıklamalar olabilir.

-Meclis Başkanı, bulunduğu konuma yakışmıyor. Ne demek pişman etmek? Kendisinin pişman olması lazım. İçtüzüğün kuralları çiğneniyor. TBMM'ye sabotaj yapılıyor. Saraydan gelen talimatla yeniden toplantı yapılıyor. İçtüzüğe göre 1 yıl tekrar parlamentoya gelmemesi gereken bir yasa teklifi yeniden toplanıp görüşülmeye başlanıyor. Bu açıkça 'Ben anayasayı, içtüzüğü istediğim zaman ihlal ederim, yasaları istediğim şekliyle yorumlarım. Meclis başkanıyım. Meclis başkanı olmamın temel amacı şu: Koltuğumu sayın Erdoğan'a borçluyum. Erdoğan'dan talimat gelirse yerine getiririm. Erdoğan öl derse ölürüm, kal derse kalırım. Zaten Erdoğan'ın parlamentoda ciddi bir grubu var. Erdoğan el kaldırın deyince kaldırıp, indirin deyince indiriyoruz. Parlamentoda görüşülen yasa teklifinin içeriği ne getirip ne götürüyor hiç düşünülmüyor. Parlamento ciddi vesayet altında. Hiçbir darbe döneminde böyle bir vesayet görülmedi. Meclis başkanının 'ben sana gösteririm' diye tehdit etmesi o makama yakışmaz. Kendisinin oturup düşünmesi lazım.

-(Demirtaş'ın 3. ittifak açıklaması) Bir üçüncü olur mu olmaz mı zaman gösterecek.

-( 7. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı) Ankara'ya yakışan bir fuar. Ankara'nın kültür kenti olması lazım. Ankara kültür kenti olmaktan uzaklaştırılmıştı şimdi önemli adımlar atılıyor. Keşke bu sergiyi sayın Şentop da gelip gezse. Ders almak istiyorsa burada sanatçılar var, ders alabilir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları