loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan orman yangınlarıyla ilgili açıklama: Artık iktidardan bir şey beklemeyeceğiz, onları manipülasyon maşası olarak trolleriyle baş başa bırakacağız

Kılıçdaroğlu'ndan orman yangınlarıyla ilgili açıklama: Artık iktidardan bir şey beklemeyeceğiz, onları manipülasyon maşası olarak trolleriyle baş başa bırakacağız
Tarih: 03.08.2021 - 14:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Orman yangınlarına karşı mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlere, itfaiye erlerine, belediye personeline, sağlık çalışanları ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Sizler kahramanımızsınız.

Son yangınlarda hayatını kaybeden yurttaşlara rahmet diliyoruz. Başımız sağoolsun. 

Bizim geleneğimizde, ahlakımızda, inancımızda baş sağlığı dileyeceğimiz kişileri ayağımıza çağırmak yoktur. Marmaris'te hayatını kaybeden Şahin Akdemir'İn evladı korumalar gözetiminde Erdoğan'ın bulunduğu yere getirilmiştir. Bu davranışı tolum kabul etmez.

Bir cumhurbaşkanı orman yangınları önleme konusunda master planı hazırlamaktan acizse yangınları önleyemez. 

Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarının 5'er yıllık zaman dilimlerinde arttığını görmüyorsa önleyemez.

Cumhurbaşkanı küresel ısınma ile orman yangınlarıyla orman yangınlarının artacağını duymuyorsa, yazıları okumuyorsa yangınları önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı orman yangınları ile mücadele yandaşı için ihaleyi yıllık yapıyorsa yangını önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı orman yangınında kullanınlacak filonun dengeli olduğunu bilmiyorsa yangınları önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı filonun belli yerlerde konuşlanacağını bilmiyorsa yangınları önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı görevi orman bakanlığına değil de turizm bakanlığına veriyorsa yangınları önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı yangın alanlarına otel yapılmasını sağlıyorsa yangınları önleyemez.Bir cumhurbaşkanı talimat vermeden bakanları hareket edemeiyorsa, yangınları önleyemez.

Bir cumhurbaşkanı THK'yı işlevsiz hale getirip cumhuriyetten intikam almaya kalkıyorsa cumhuriyetin ormanlarını koruyamaz.

Yaşananlar bütün yetkilerin bir kişide toplanmasıdır, süreci yönetmede bir kişinin düştüğü acziyettir.

Sevgili halkım yangınlar devam ediyor. Saray iktidarı devletimizi aciz duruma düşürmüştür.

Ülkemizi derhal yeni iklim krizlerine hazırlamaya başlamamız lazım. Türkiye uyarıları 15 yıldır almaktadır, saray iktidarı duymamaktadır. Halka gerçekleri söylemek zamandır. Çareyi trolleşmiş iktidardan beklemek artık abesle iştigal olacağı için, tüm gerekli adımları biz Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı olarak yapmaya başlayacağız.

Kayıpların raporlanması lazım. Erdoğan'ın halkımıza kredi pazarlayıcısı gibi yaklaştığı şekilde değil. Yangından kim ne zarar gördüyse kayıt altına alınmalı.

Ormanlarımız kendisini yenileyecektir. Duygusal olarak fidan dikilsin, diyorsunuz ama bilim insanlarını dinlemenin zamanıdır.  KOnuunun uzmanı bilim insanlarından destek isteyeceğiz. Bilim çalıştayı yapacağız. Beklenmeyeni beklemek devletin sorumluluğudur. İktidar acziyet içindedir. 

THK'nın yenilenmesi için belediyelerimizi, halkımızı, iş insanlarını göreve çağırıyorum. Bu rezalete hep birlikte son vermek zorundayız. Aklı başında olan paydaşlar olarak biz bunu yapacağız artık iktidardan bir şey beklemeyeceğiz. Onları manipülasyon maşası olarak trolleriyle baş başa bırakacağız. El ele vererek gerçeklere odaklanacağız.

Yaşadığımız felaket zaten saray iktidarının elinde hırpalanmış olan ruh sağlığımızı etkiledi. Bu kadar ruhu yaralı bir halk yardım çağrısında bulunurken önüne geleni terörist diye yaftalamak ancak aciz yönetimlerin taktiğidir. Halkımızın ruh sağlığını da düşünmek zorundayız. Bunu da saraydan bekleyemeyiz. Yangından zarar gören alanlara ne turizm bakanının ne sarayın ne avanelerinin bir tek tuğla koymalarına izin vermeyeceğiz. Yanan alanlarda gasp edilecek bir karış toprağı bile yanlarına bırakmam, ellerinden alacağım.

Hiç kimseyi ardımızda, aç açıkta bırakmayacağız. El ele verip ormanı daha yeşil, gökyüzünü daha berrak yapacağız. Tüm yaraları sarıp tüm hasarları telafi edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları