loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan, TÜİK önünde şiddette maruz kalan ve gözaltına alınan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'a dayanışma telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan, TÜİK önünde şiddette maruz kalan ve gözaltına alınan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'a dayanışma telefonu
Tarih: 10.06.2022 - 17:41
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Memur, Emekli, işçi ve tüm çalışanların maaş artışını belirleyecek enflasyon değerlerinde hatalı düşük açıklamalar yapan TÜİK önünde basın açıklaması kararı aldı. Konfederasyon bileşenleri polis şiddeti ve gözaltılara maruz kaldı.

9 Haziran 2022 Perşembe günü, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, hayat pahalılğını düşük gösteren TÜİK önünde açıklama yapmak istedi. TÜİK önünde açıklama yapmaları Ankara valiliği tarafından sözlü olarak yasaklandı. Konfederasyon bileşenleri sendika genel başkanları Polis şiddeti ile karşılaştılar. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve 4 yönetici gözaltına alındı. Gazetecilerin çekim yapması uygulanan şiddet ve sıkılan gaz ile engellendi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Mücahit Dede, Polis Şiddeti ve sıkılan gaz nedeniyle kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırıldı. Anjiyo oldu stent takıldı. Dede'nin hayati tehlikesi bulunmamakla beraber hala hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK önünde şiddette maruz kalan ve gözaltına alınan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ı aradı. Kılıçdaroğlu, dayanışma ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları