loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu öğrencilere destek

Kılıçdaroğlu'ndan tutuklu öğrencilere destek
Tarih: 11.02.2012 - 23:12
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saçını kestiren üç gencin 'tanınmamak için kestirdiler' iddiasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Bedel ödemeden hakkınızı alamazsınız. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. Önümüzde engeller olsa da, özel yetkili mahkemeler olsa da, AKP’nin yargıçları olsa da, hepsini yıkacağız. Eğer bir ülkede gençler saçı kesildiği için cezaevine atılıyorsa, parasız eğitim isteyen gençler 19 ay cezaevine atılıyorsa, biz de daha güzel bir Türkiye’yi ellerimizle kurmak için mücadele edeceğiz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Adana’ya geldi. Kılıçdaroğlu’nu Adana Havaalanı’nda yaklaşık bin kişi "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşıladı. CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Ümit Özgümüş, Turgay Develi ve Ali Demirçalı ile birlikte parti otobüsüne binen Kemal Kılıçdaroğlu, partililere hitaben yaptığı selamlama konuşmasında "Güzel Türkiye’yi el birliği ile kuracağız. Mücadelemizi yapacağız. Halkın iktidarını kuracağız" dedi. 

Kılıçdaroğlu, daha sonra parti otobüsüyle merkez Seyhan ilçesinde Bakımyurdu ,Obalar, Saydam, Kıbrıs ve Ali Münif Yeğenağa caddelerinde dolaştı, halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, zaman zaman otobüsten inip, kendisine sıcak ilgili gösteren vatandaşlarla tokalaştı, sunulan çiçekleri aldı. Kent turunda bir vatandaşın "Dersim’e sahip çık, arşiv açılsın" yazılı dövizi dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu, kent turunun ardından CHP Adana İl Başkanlığı’na geldi. Kılıçdaroğlu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, "CHP herkesi ötekileştirmeden, hep beraber aydınlık Türkiye’yi kurma mücadelesi verecek. Önümüzde engeller olsa da, özel yetkili mahkemeler olsa da, AKP’nin yargıçları olsa da, hepsini yıkacağız" diye konuştu. 

Olaylı geçen Türk-İş Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı ve 31 Mayıs’ta Ak Parti’nin Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki mitinginde çıkan olayları anımsatan Kılıçdaroğlu, Türk-İş Kongresindeki gibi hükümeti protesto çağrısını yineleyerek şunları söyledi: 

"Bedel ödemeden hakkınızı alamazsınız. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. Bedel ödemek için gerekirse yola çıkacağız. Halkın özgürlüğü için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Korkarak yol alınmaz. İlerleyeceğiz, mücadele edeceğiz. Eğer bir ülkede saçı kesildiği için gençler cezaevine atılıyorsa, parasız eğitim isteyen gençler 19 ay cezaevine atılıyorsa, biz de daha güzel bir Türkiye’yi ellerimizle kurmak için mücadele edeceğiz. 21’inci yüzyılda herkes düşündüğünü korkusuzca söyleyecek." 

CHP’li kadınlarla da kısa süreli bir araya gelen Kılıçdaroğlu, CHP’nin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğini hatırlatarak, kadınların CHP’de önemli yer tuttuğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, partililerin kadın kotasının arttırılması isteği üzerine, "Siz mücadele edin, galip geleceksiniz. Elbette kotalar kalkar. Türkiye nüfusunun yarısı kadın. Kota da sadece CHP’de var zaten. Kadın, erkek eşitliği olursa toplum da eğitilmiş olur. Kadın erkek eşikliğinin yakalanması için siz mücadele ederseniz, ben size destek veririm. Yolumuz uzun mücadele zor. Gerekirse birlikte bedel ödeyeceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu, şike yasası konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin bir soruyu ise "Yasa tekrar parlamentodan geçerse, Cumhurbaşkanı’nın yapacağı bir şey var, o da yürütmenin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaktır. Onun dışında yapacağı çok bir şey yoktur" diye cevapladı.

Parti binasına gelen görme engelli Cüneyt Arat, Kılıçdaroğlu’ndan sadece engelli çocukların eğitim alabileceği liseler açılması konusunda destek istedi. Kılıçdaroğlu, görme engelli genci öpüp, isteğini not ettirdi. Kılıçdaroğlu, partiden ayrılırken de binanın altındaki çay ocağına girip, esnafla çay içti, ülke sorunlarına ilişkin sohbet etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları