loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun 'Arkadaşlar Yeliz Konuşuyor' sözü gündem oldu

Kılıçdaroğlu'nun 'Arkadaşlar Yeliz Konuşuyor' sözü gündem oldu
Tarih: 06.12.2021 - 19:49
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Aralık'ta TBMM'de görüşmeye açılan 2022 bütçesi üzerine konuşmasını yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 bütçesi hakkında TBMM genel kurulunda 1 saatlik bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun sözleri çok kere CHP'li milletvekilleri tarafından laf atılarak kesildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasına laf atan AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'ya lakabı ile seslendi.

Kılıçdaroğlu; 'Arkadaşlar Yeliz Konuşuyor' dedi.

Ahmet Hamdi Çamlı’nın 'Yeliz' olduğu nasıl ortaya çıktı?

TBMM'de 20 Ocak 20217 yılında Meclis Genel Kurulu’nda ‘başkanlık anayasası’ olarak adlandırılan anayasa değişiklik teklifi görüşülürken herkesin dikkatini çeken bir olay yaşandı.

@yelizadeley kullanıcı adıyla bir Twitter hesabının Genel Kurul salonunun içinden Periscope yayını yaptığı anlaşılmış. Twitter kullanıcılarında şaşkınlık yaratan bu durum kısa sürede tartışma yaratmıştı. Meclis’te bu isimde bir Milletvekili bulunmuyordu. Kısa bir süre sonra Periscope yayının ön kameraya geçmesiyle o hesabın sahte olduğu ortaya çıktı.

AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski şoförü Ahmet Hamdi Çamlı’nın, @yelizadeley adıyla sahte hesap açtığı ve o hesap üzerinden de Periscope yayını yaptığı anlaşıldı. Hesap bu durumun ortaya çıkmasının ardından kapatılmıştı. Tüm Türkiye Ahmet Hamdi Çamlı’yı hafızasına  'Yeliz' olarak kaydetti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları