loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik duruşma sonrası konuştu: Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasındaki 'sıfırlama' tapelerinin montaj olmadığını ispatladık

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik duruşma sonrası konuştu: Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasındaki 'sıfırlama' tapelerinin montaj olmadığını ispatladık
Tarih: 24.02.2020 - 13:19
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında geçen 'sıfırlama' tapelerinin montaj olmadığını bilirkişi raporuyla kanıtladıklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik açtığı manevi tazminat davasında, mahkemeye sunduğu savunma dilekçesindeki ifadeleri nedeniyle dava açılmıştı.

Celal Çelik Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık ses kayıtlarına ilişkin sözleri üzerine verdiği dilekçede "Davacı Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel arasında geçen 'Bundan sonra kupon arazileri benden habersiz satmayacaksınız...' Yine davacı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen 'Sıfırlama' ve '10 milyon doları sakın alma, ne söz verdilerse o, kucağa oturacaklar' içeriğindeki tapelerdeki konuşmaları okuyan hiçbir kimse vekil eden eleştirisinin haklı olmadığını söyleyemeyecektir, nitekim bu ve diğer gerçeklikleri açığa çıkaran tape kayıtları delil olarak sunulacaktır" demişti. 

Erdoğan'ın avukatları dilekçedeki ifadeleri nedeniyle Celal Çelik hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaretten' dava açmıştı.

Celal Çelik bugün hakim karşısına çıktı. Duruşma sonrası açıklama yapan Çelik, yolsuzluk tapeleriyle ilgili bilirkişi raporu aldığını, ses kayıtlarının montaj olmadığının ispatlandığını söyledi.

Çelik'in açıklaması şöyle:

"Bneimle ilgili açılan dava genel başkanıa açılan davalarda tapeleri sunmam nedeniyle hakkımda ceza davası açıldı bugün. Ben de yasanın  bana vermiş olduğu yetki çerçevesinde sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan'la yapmış olduğu 6 ses kaydı, yine sayın Erdoğan'ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel'le yapmış olduğu konuşmayla toplamda 7 tapeyle ilgili bilirkişi incelemesi aldım. Bilirkişi raporu Erdoğan'ın tape kayıtlarının tamamının doğru olduğunu söylüyor. Montaj olmadığını açığa ortaya çıkarmış olduk. Yolsuzluk özelindeki sayın ecep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları bugün itibariyle bilirkişi raporuyla ispatlanmıştır. Uluslararası kuruluştan aldık raporu. 

Recep Tayyip Erdoğan asla o sıfırlama tapelerinin doğru olmadığını söyleyemeyecektir. Biz bütün davalarda bütün istediğin yerlerden rapor alalım, madem montaj olduğunu söylüyorsun, diyorduk. Korkuyordu çünkü tapeler doğruydu.

Bana dava açmaları sonucu ben mahkemeye sunmak üzere bilirkişi raporu aldım. Sıfırlama tapeleri doğrudur. Erdoğan'ın oğluna 'evde ne var ne yok sıfırla' dediği ses kayıtları doğru çıkmıştır. Montaj değildir. 

İlk defa hakim karşısına çıktım. Burada avukatlar yargılandı. Onlarca arkadaşımız savunma yaptılar. Sayın genel başkanmız söz konusu sözlerinin doğru olduğunu söylemişti. Ben hakaret olmadığını söylemiştim, ispatlamış oldum. Bundan sonra sayın Recep Tayyip Erdoğan düşünsün. Yolsuzluk yapan kim, kimler aynaya bakamayacak onlar düşünsün. Gerçekliklerin tamamını ifade ettik. 

Şu ana kadar 100'e yakın farklı dava sırasında ses kayıtları üzerinde inceleme talep ettik. Hiçbir mahkeme buna cesaret edemedi. Biz de uluslararası saygın bir kuruluştan rapor aldık."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları