loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik savunma dilekçesi nedeniyle hakim karşısına çıkacak

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik savunma dilekçesi nedeniyle hakim karşısına çıkacak
Tarih: 07.01.2020 - 12:40
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı tazminat davasında mahkemeye sunduğu ve “sıfırlama tapeleri”nin delil olarak gösterildiği cevap dilekçesi nedeniyle sanık olarak hâkim karşısına çıkacak....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık operasyonlarını kastederek “ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz” diyen Kılıçdaroğlu’na tazminat davası açmıştı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davaya sunduğu cevap dilekçesinde, CHP liderinin sözlerinin dayanağı olan olguları ispatlayacaklarını ve buna ilişkin delil sunacaklarını söylemişti. 

Celal Çelik, daha sonra mahkemeye 17-25 Aralık sürecinde ortaya çıkan ve FETÖ tarafından montajlandığı iddia edilen tapeleri delil olarak sunmuş bunun üzerine Erdoğan’ın avukatları, Çelik hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İstanbul Başsavcılığı, Celal Çelik hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret ve görevi kötüye kullanma” suçlarından toplam 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Davanın iddianamesinde Çelik’in, Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Erdoğan tarafından açılan manevi tazminat davasına ilişkin dosyaya “sıfırlama tapesi” adı altında FETÖ tarafından montajlandığı iddia edilen kayıtları delil olarak verdiği anımsatıldı. 

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada 24 Şubat'ta hakim karşısına çıkacak olan Çelik Çelik'in, Cumhurbaşkanı'na hakaret davası açılmasına neden olan iddianamedeki ifadeler şöyle:


 

 

Celal Çelik hakkında düzenlenen iddianamede, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasının yanı sıra, "Görevi kötüye kullanma" suçlaması da yöneltildi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları