loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu iddia edilen İbrahim Uslu'dan açıklama geldi

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olduğu iddia edilen İbrahim Uslu'dan açıklama geldi
Tarih: 25.12.2020 - 20:20
Kategori: Siyaset

Hürriyet Gazetesi'nden Yalçın Bayer'in köşe yazısı nedeniyle, Siyaset danışmanı İbrahim Uslu'dan açıklama; "Şimdi de başka birçok kuruma yapmakta olduğum gibi, CHP'ye seçmen profilleri ve oy verme davranışı ile ilgili veri analizi konusunda belirli bir süre ile kurumsal hizmet sunacağım."...

İbrahim Uslu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Bugün @Yalcinbayer in @hurriyet gazetesindeki köşe yazısında yer alan ve tüm medyaya yayılan hakkımdaki haber ve yorumlarla ilgili açıklamamı kamuoyunun bilgisine sunuyorum." dedi.

İbrahim Uslu maddeler halinde bir açıklama metni yayınladı. Uslu'nun metni şöyle; Kamuoyuna Duyuru, Bugün Yalçın Bayer'in Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde yer alan ve daha sonra tüm medyaya yayılan haber ve yorumlarda iddia edilenlerin aksine;

1. Sn Kemal kılıçdaroğlu'nun danışmanı değilim.

2.CHP Genel Merkezi'nde ofisimveya makam odam yok.

3. CHP üyesi olmadığım gibi, herhangi bir idari/siyasi pozisyona da atanmadım.

4. Daha önce AP Parti'ye, krumsal hizmet aldığı çok sayıda firmadan biri olarak hizmet sundum.

5. Şimdi de başka birçok kuruma yapmakta olduğum gibi, CHP'ye seçmen profilleri ve oy verme davranışı ile ilgili veri analizi konusunda belirli bir süre ile kurumsal hizmet sunacağım.

Takpçilerime ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, bir dönem kamuoyu araştırma şirketi ANAR’ın genel müdürlüğünü yapan siyaset danışmanı İbrahim Uslu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına getirildiğini ve genel merkezde yer tahsis edildiğini yazdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Ankara'’dan bir ‘vekil’ 'Bir konuda sizi bilgilendirmek istiyorum' diyor. 'AKP ve MHP dökülürken, CHP’nin ‘başarılı’ olamaması, bu nedenle yapılan araştırmalara göre tepkisizlik ve güvensizlik unsurların öne çıkması, CHP’nin yeni bir kadrolaşmada kararlı olduğu gösteriyor.' 'Aman' diye ekleyerek isminin ortaya çıkmamasını rica ediyor, 'Çünkü başıma gelebileceklerden endişe duyuyorum' diyor.

CHP’nin yeni ‘atağının’ hazırlıkları için Kılıçdaroğlu’nun bazı isimleri kadrosuna dahil ettiği de öğrenildi. Bu isimlerin en önemlisi, ANAR Araştırma’nın başındaki akademisyen İbrahim Uslu’nun Kılıçdaroğlu’na danışman olarak getirilmesi. Daha önce AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanlığında bulunan Uslu’ya CHP Genel Merkezi’nin 13. katında yer tahsis edildi." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları