loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması
Tarih: 12.02.2012 - 09:40
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı çıkıyor şikayetçiyim diyor. Bakanlar çıkıyor şikayetçiyim diyor. Barolar Birliği nihayet lütfetti çıktı şikayetçiyim dedi. Ama bir kişiyi ikna edemediler. O da Başbakan Erdoğan.

Avrupa söylüyor, Amerika söylüyor, İngiltere söylüyor, Uganda bile söylüyor. İnsan verdiği sözün arkasında durmaz mı. Biizim kitabımızda söz namustur. Verdiğin sözün arkasında duracaksın.

Değerli arkadaşlar Silivir toplama kampında adalet gerçekleşmez. Burada belli bir dünya görüşü yargılanmıyor. Orada AKP iktidarına karşı oalnlar yargılanıyor. Orada gazeteciler var, politkacılar var. Artık insanlar orada kitap yazıyor. Göreceksiniz 12 Eylül sürecinin sonucunda nasıl bir edebiyat oluştuysa, Silivri kampından sonra da ayır bir edebiyat ve sinema oluşacak.

Cumhuriyet mitinginde Cumhuriyet Ağacı'na sessizce bir karanfil bırakın. 

O kadar ileri gittiler ki, Grup Başkanvekili Muharrem İnce hakkında hükümeti eleştirmekten soruştuma başlattılar. Eğer bir ülkede hükümeti eleştirmekten yıpramkatan dolayı fezleke açılıyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. 

CHP'li belediyeler hakıkında Alman vakıfları iddiasında bulundular. Ben açıkça çıktım söyledim o belediyeleri açıkla. Ama tık yok. Adam gibi adamsan iddianın arkasında durusun. Kaçmayacaksın. yürekli olacaksın. Eğer senin deyiminle sürçü lisan ettiysen çıkıp özür dileyeceksin. Yalancı adamdan başbakan olmaz.  Zaten böyle bir şey olsaydı o yaklaka televizyonlarla 24 saat yayın yaparlardı. İşte şu belediye aldı diye. 

Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı. Paran varsa bastır parayı al tezkereyi. Böyle bir şey olabilir mi. 21 günlük temel eğitim bile yapılmayacak. Hiç bir zümreye ayrım yapılmayacak. Peki bu ne. AKP'liler ülkesini pazarlamakla meşgül olan bir insan.

Bir insannın inancını, dinini sorgulayacak yetikiyi nereden alıyorsun. Bir kişi de çıkıp sorgulamadı. İnsanların soyu ile, sopu ile inancı ile meşgul olmayı siyaset zannedenler, kendi soyu sopuyla problemi olanlardır.

Biz bir milletiz artık. Çanakkale'de Dumlupınar'da birlikte yatanların millletiyiz biz. Böyle milletin çocuklarının arasında nifak tohumları ekmeye nasıl cüret edersiniz. Koyun koyuna yatan şehitlemizin ruhuna hakaret sayarım. Ben sadece Dersimli değilim, Kayserliyim, Konyalıyım, Trabzonluyum ben Türkiyelim. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın unutmaması gereken bir şey daha var. Yunan orduları polatlıya geldiğinde top sesleri Ankara'dan duyuluyorddu. Meclsi'in Kayseri'ye taşınması tartşılıyordu. Ama içlerinden bir yiğit çıkıp Biz buaraya kaçmaya değil ölmeye geldik diyen Dersim milelvekiliydi. 

Benim misyonum bu ülkede insanları ayırmak değil birleştimektir. Biz insanların mezheplerine inançlarına bakmayız çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Hiç kimse unutmasın herkesin inancı CHP'nin garantisi altındadır.

Kadına yönelik şiddet binde 400 arttı biz bunun derdindeyiz. Onun derdi biz ülkeyi nasıl böleriz milelti nasıl ayrıştırızı bunun peşinde. Senin o korku imparatorluğundan korkmayacağız. Yeri gelecek Nine Hatun olacağız. yeri gelecek Uğur Mumcu olacağız karanlıklardan korkmayacağız.

9 yıldır iktidardasın, kendine oy vermeyenleri ötekileştirdin. 73 yıl yapılan Dersimliler zülmü bugün tutup sen yapmazdın. Dersim cayır cayır yansa senin yüreğin yanmaz. Diyorki bu CHP kendi tarihi ile yüzleşsin. Senin o redeettiğin o tarih cumhuriyetin tarihidir. Hepimizin tarihidir. Biz tarihimizden korkmayız. Biz tarihimzle yüzleşmekten korkmayız. Biz Osmanlı'yı da Selçuklu'yu da sahipleriniz. 

Dersimliye birinci sınıf yurttaş statüsü kazandıran cuhuriyettir. Ama 9 yıldır adam yerien koymadığın Dersimlileri oyununa alet etme.Bakmayın yalaka ve diğerlerine devlet özür dilemesi ile bir şey olmaz. Devlet özür dileyecekse yaraları sarmakla özür dilemeli. Bundan önce geçmişte arkadaşlarım hatırlar biz hakikatleri ararştırma komisyonu istedik AKP reddetti. Bunları reddeten AKP nasıl bunlarla yüzleşebilir. 

Kendi geçmişinden utanan birisisin sen. Sen cumhuriyetin geçmişini taşıyamazsın. Günlük tartışmalra mal edilmemeli. Tarih ile yüzleşilmez. Trih ile yüzleşmek mi istiyorsun CHP'nin teklifini kabul edersin tarih ile yüzleşirisin. Sen kim tarih kim. 

Değerli arkadaşlarım biz CHP'yiz. sorumluk taşıyan bir partiyiz. Sorumluğunu bilen bir partiyiz. Siyasal partiler ulusun bütünlüğünu savunur. Van'da Erciş'te isnanlar soğuktan tirtir titreken kalkmış biz neleri tartışıyoruz. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları