loading
close
SON DAKİKALAR

"Kılıçdaroğlu'nun konuşması İsrail'in avukatlığını yapmaktadır"

"Kılıçdaroğlu'nun konuşması İsrail'in avukatlığını yapmaktadır"
Tarih: 08.09.2011 - 14:13
Kategori: Siyaset

Bülent Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dış politika değerlendirmesinde İsrail'in avukatı gibi konuştuğunu iddia etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arınç, Başbakan Erdoğan'ın CHP liderini "İsrail'in avukatı gibi" nitelendirmesine katıldığını söyledi ve İsrail'e karşı alınan kararlara muhalefetin de destek vermesini beklediklerini söyledi.
Bülent Arın ayrıca, bugün bir gazetenin bedelli askerlik konusu hakkındaki haberinin sorulması üzerine, "belirli bir çalışma yok" dedi.

Bülent Arınç'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde;
"Bizim Dışişleri Bakanımız İsrail'e karşı 5 maddelik planı açıkladı. Başbakanımız da hem plana destek verdi hem de daha başka planlarımız var dedi. Ben de bu süreci sonuna kadar destekliyorum.

Dün Kemal Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesine karşı Başbakan kendisini İsrail'in avukatlığını yapmakla suçladı. Kemal Kılıçdaroğlu bunu yapmak istemese de okuduğu metinden bu sonuç çıkıyordu. Başbakan'ın nitelemesi gerçektir ve doğrudur. Kılıçdaroğlu'nun konuşması İsrail'in avukatlığını yapmaktadır.

Türkiyenin aldığı kararlara muhalefetin de destek vermesini beklerdirk. Ben İsrail'in pervasız davranışları karşısında Türk hükümetinin aldığı kararın doğru olduğpunu düşünüyorum.

BDP KONGRESİNE SAVCILIK SORUŞTURMASI
Savcılar yapılan kongrelerde suç tespit ederlerse dava açarlar. Bunun arkasında BDP'ye özel bir uygulama olduğu iddia edilemez. Yasaların açıkca suç teşkil ettiği fiiller yapılmışsa hukuk devreye girer.

İSRAİL'E BAKIMA GÖNDERİLEN HERONLAR
Bütün heronlar İsrail'de değil. Elimizde Heron'lar vardır ve bu araçlar vasıtasıyla gereken işlemler yapılmaktadır. Başbakanımızın açıklaması maalesef gerçektir ve İsrail kendi sorumluluğu altında bir işi gerçekleştirmemiştir.

BEDELLİ ASKERLİK
Benim bildiğim bir çalışma yok bu konuda.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları