loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu'nun, Müzeyyen Senar mesajı

Kılıçdaroğlu'nun, Müzeyyen Senar mesajı
Tarih: 09.02.2015 - 08:29
Kategori: Gündem

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “'Büyük Önder Atatürk’e, 'Üzme yetişir, üzme firâkınla harabım'ı söyleyen Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar, bütün Türkiye’yi ölümüyle üzdü”' dedi...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “'Büyük Önder Atatürk’e, 'Üzme yetişir, üzme firâkınla harabım'ı söyleyen Cumhuriyetin Divası Müzeyyen Senar, bütün Türkiye’yi ölümüyle üzdü”' dedi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu “Cumhuriyetin Divası” Müzeyyen Senar’ın ölümü nedeniyle duyduğu büyük üzüntüyü belirterek mesaj yayımladı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle ;

“Her ölüm erken ölümdür. Müzeyyen Senar gibi bir Cumhuriyet Divasının ölümü ayrıca yeri doldurulamayacak büyük, ama gerçekten çok büyük boşluk bırakan bir ölümdür.

Şarkıları, duyguları yapayalnız, boynu bükük bırakan Müzeyyen Senar, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde ,kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladığı, Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lemi Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi üstatların dersleriyle zirveye yürürken, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in sofrasına konuk oldu ve güzel sesiyle, şarkılarıyla Atatürk’ü mest etti.

Bir çok kez konuk olduğu Atatürk’ün sofrasında ilk kez 'Üzme yetişir üzme firâkınla harabım'ı söyledi ve gece 'Estergon kal'ası bre dilber aman subaşı durak', 'Alişimin kaşları kara', 'Gide gide yârelerim delindi' ile sona erdi.

Atatürk’e ilk söylediği 'Üzme yetişir üzme firâkınla harabım'ı eseriyle gönülleri fetheden Senar aramızdan ayrılırken hepimizi üzdü. Müzeyyen Senar’a rahmet, ailesi, kızı Feraye ve oğlu Ömer dahil olmak üzere Türk Sanat Müziği severlerine, sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum”

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları