loading
close
SON DAKİKALAR

Kim bu vicdansızlar?

Kim bu vicdansızlar?
Tarih: 11.02.2012 - 19:07
Kategori: Özel Haberler

Silivri Belediyesi, Semizkumlar'da yaşanan köpek ölümleriyle ilgili İletişim Merkezi’ne sıkça gelen şikâyetler üzerine harekete geçti.

Silivri Belediyesi İletişim Merkezi’ne Semizkumlar’da yaşanan köpek ölümleriyle ilgili sıkça gelen şikâyetler üzerine harekete geçen belediye ekipleri, Jandarma Komutanlığı ve Silivri Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek köpek katillerinin bulunması için çalışmalar başlattı. 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği gereği sokak hayvanlarını toplayıp hasta olanları tedavi, iç ve dış parazit mücadelesi, kısırlaştırıp, aşılayıp, işaretledikten sonra sahiplendirilemeyenlerin de alındığı yere bırakma çalışmasını sürdüren Silivri Belediyesi Veteriner Hekimliği, yaşanan köpek ölümleriyle ilgili bilgilendirme çalışmaları yaparak, dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuyor.

İçlerinde ev köpeklerinin de bulunduğu toplam 7 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü mahallede yaşananlara tepki gösteren hayvan severler; “Yazlık bölge olan mahallemizde meydana gelen köpek ölümlerinden çok rahatsız olduk. Sadece sokak köpeklerini değil, sahipli köpeklerin de mamalarına fare zehri koyarak, hırsızlık yapıyorlarmış. Bunu yapanların en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz. Sitede oturanlarda dahil, hayvan sahibi olan herkes tedirgin ” şeklinde konuştular. Hayvan hakları savunucularının ve sivil toplum kuruluşlarının da tepki gösterdiği köpek ölümleriyle ilgili çalışmalar sürüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları