loading
close
SON DAKİKALAR

"Kimsenin bir yere kaçtığı yok"

"Kimsenin bir yere kaçtığı yok"
Tarih: 11.02.2012 - 23:03
Kategori: Siyaset

Demirtaş, Van'da yaşanan depremin ilk dakikalarından itibaren, bütün güçleriyle, imkanlarıyla Van halkının yanında olmaya çalıştıklarını söyledi.

Yürüttükleri faaliyetlerin bir siyasi çalışma olarak hiçbir zaman düşünülmediğini belirten Demirtaş, ''Bizler aslında Van depreminin olduğu dakikadan itibaren Van'da siyaset yapmayı değil, insani yardımı, vicdani duruşu öne çıkardık. Bütün gayretimiz buydu'' dedi.

Demirtaş, Van'da yaşanan ikinci depremin bugüne kadar yaptıkları eleştirilerin, öneri veya tespitlerin dikkate alınmamasının acı sonuçlarını ortaya çıkardığını belirterek, şunları söyledi:

''Biliyorsunuz 30'dan fazla yurttaşımızı ikinci depremde göz göre göre yine kaybettik ki, bunların arasında iki basın mensubu arkadaşımız var. İkisi de yakından tanıdığımız çalışma arkadaşlarımız, Cem ve Sebahattin'i de orada kaybettik. Bir kez daha hem Van depreminde yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Özel olarak da Cem ve Sabahattin arkadaşımıza rahmet diliyorum.

Van'daki çalışmalar yetersizdir. Onlar oradaki eksiklikleri çekiyorlardı, haberleştiriyorlardı ama genel yayın yönetmenleri AKP'yi yıpratmama adına, açıkça söyleyeceğim AKP yağcılığı adına gülük gülistanlık göstermeyi kendi açılarından bir görev bilmişlerdi. Bakın faturası nasıl ağır oldu? O genel yayın yönetmenlerine buradan sesleniyorum. Sizin göreviniz orada AKP'yi allamak, pullamak değildir. Eksik, yanlış, yetmezlik nerede? Bütün bunları kamuoyunun gözleri önüne sermektir.''

Demirtaş, Van'daki durumu ancak gidip görenlerin anlayabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Başbakan da, Cumhurbaşkanı da oradaki dramı görebiliyorlar. Ama inanılmaz bir ince politika izleniyor Van'la ilgili. Van hayalet kente döndü, göç ettiler. Vatandaştan bir konteyneri, geçici konutu niye esirgiyorsun. Maliyeti ne olursa olsun burada maliye hesabı yapılamaz. Sivil yardımlar, halkın yardımları çok önemlidir, anlamlıdır, devam da etmesi lazım. Bu yardımlar da olmasaydı Van halkının dramı çok daha ağır olacaktı. Diyarbakır başta olmak üzere bir çok çevre ilde boş evler var. Van'dan en azından kışı geçirmek üzere, geçici olarak ayrılmak isteyenlere kira desteği sunulabilir. Yardımseverler de ev kiralayarak gelip yerleşmek isteyenlere destek olabilirler. Biz de elbette ki böyle bir kampanyayı destekleriz.''

KCK Operasyonları

Selahattin Demirtaş, KCK'ye yönelik operasyonlara değinerek, ''Kimsenin bir yere kaçtığı yok. Partimizden, iş yerimizden, belediyemizden bütün arkadaşlarımızı alabilirler. Bu bir kahramanlık değil. Bir tek çakısı bile olmayan arkadaşlarımıza karşı yapılanlar büyük bir kahramanlık olarak sunuluyor'' dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları