loading
close
SON DAKİKALAR

Kirazlıyayla'da kadınlar, maden için kesilen ağaçların yerine fidan dikti

Kirazlıyayla'da kadınlar, maden için kesilen ağaçların yerine fidan dikti
Tarih: 23.08.2020 - 17:47
Kategori: Çevre

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla Köyü sakinleri, Meyra Madencilik tarafından yapılmak istenen Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi’ne karşı açtıkları davayı kazanmalarının ardından kesilen ağaçların yerine 'fidan dikme' kampanyası başlatıldı. ...

Bursa Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde yapılmak istene kurşun, çinko, bakır madenciliği zenginleştirme ve atık barajına karşı köylüler davayı kazandıktan sonra şirketin kestiği ağaçların yerine CHP Bursa Kadın Kolları 'fidan dikme' kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kirazlıyayla'ya giden CHP heyeti, maden şirketine karşı mücadele eden köylü kadınlarla birlikte kesilen ağaçların yerine fidan diktiler.

Kirazlıyayla'da doğup büyüdüklerini söyleyen köylü kadınlar, "Marttan beri mücadele ettik, gece gündüz, karda pandemide ramazanda mücadele ettik. Gençlerimiz makinelerin önlerine yattı. Jandarmanın önünde sürüklendiler. Ama mücadeleyi bırakmadılar. Dedelerimiz bu toprakları savaşarak kurtarmışlar. Bizler de gücümüzle koruyacağız inşallah. Güllerimizi kuruttular, çeşmeleri kurutttular, hayvanlarımız susuz kaldı. Ama inşallah hepsini yeniden yapacağız. Ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bir adım geri atmayacağız" dediler.

"SİZLERLE BİRLİKTEYİZ"

CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş yaptığı açıklamada, maden şirketinin kestiği ağaçlara karşı fidan dikme etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Bu dağlar, bu toprak, bu dava, bu vatan hepimizin. Biz bu direnişte bu haklı davada biz hep sizlerin yanında olacağız. Sizlerle birlikteyiz. Ben bu davada böylesine mücadele veren yürekli kadınlarımızı, gençlerimizi kutluyorum" dedi.

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse de mücadelenin devam edeceğini, maden şirketinin tamamen Kirazlıyayla'dan gidene kadar köylülerin yanında olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kirazlıyayla halkının gözü yaşlıyken, jandarma kadınlarımızı gözaltına alıp ifade almaya götürdüğünde, pandemide, ramazanda, güneşte, sıkıntılar yaşarken, bizler de üzüldük insan olarak. Ama direndiler, biz de il, ilçe parti örgütümüzle, milletvekilimizle onların yanlarında olmaya gayret ettik. Onlar önden gittiler ve başardılar, biz yanlarında olduk. Onlar sevindiler bizler de sevindik. Gelinen nokta sevindirici ama iş henüz bitmedi. Köylümüz bu madeni burada istemiyor, biz de istemiyoruz. Onlar tası tarağı toplayıp gidene kadar köylümüzün yanındayız."

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları