loading
close
SON DAKİKALAR

Kırgızistan’ın eski cumhurbaşkanı gözaltına alındı

Kırgızistan’ın eski cumhurbaşkanı gözaltına alındı
Tarih: 08.08.2019 - 17:49
Kategori: Dünya

Eski Kırgız lider Almazbek Atambayev’in güvenlik güçlerine teslim olduğu ve gözaltına alındığı bildirildi.

Eski Kırgız liderin ofisinden bir yetkili, Rus basınına yaptığı açıklamada eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in bugün düzenlenen yeni operasyonda güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve gözaltına alındığını belirtti.

Yetkili, "Uzun bir müzakereden sonra (Atambayev) teslim olmaya karar verdi, (kolluk kuvvetleri tarafından) Bişkek’e doğru götürüldü. Yanında danışmanları Farid Niyazov ve Kunduz Joldubayeva bulunuyor” diye konuştu.

‘ATAMBAYEV’İ TAŞIYAN ARAÇ, DESTEKÇİLERİ TARAFINDAN BİŞKEK’E BIRAKILMADI’

Bu arada gelişmeleri takip eden görgü tanıklarının Sputnik’e aktardığı bilgiye göre eski Kırgız lideri başkent Bişkek’e taşıyan aracın yolu, Atambayev’in destekçileri tarafından kesildi.

Sputnik’e konuşan görgü tanığı, “Onun aracının geçmesine izin vermediler, araçlar sert bir şekilde dönüş yaptı, zannedersem çevre yolunu kullanacaklar” ifadelerini kullandı.

Daha önce Kırgızistan güvenlik güçlerinin eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev'in rezidansına yönelik üçüncü kez operasyon başlattıkları ve içeriye girmeyi başardıkları bildirilmişti.

Dün başlatılan ve başarısızlıkla sonuçlanan iki operasyonla birlikte Atambayev’i gözaltına almaya yönelik girişimlerde özel kuvvetlerin bir mensubu hayatını kaybetti, toplam yaralı sayısıysa 80’e ulaştı.

Kırgızistan parlamentosu, 27 Temmuz'da Atambayev'in dokunulmazlığının kaldırılması ve eski devlet başkanı statüsünün elinden alınması yönündeki bir tasarıyı kabul etmişti. Atambayev'e çeşitli yolsuzluk suçlamaları yöneltilmişti.

 
 

 

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları