loading
close
SON DAKİKALAR

Kırık ayaklı şampiyon yeniden ringe çıktı

Kırık ayaklı şampiyon yeniden ringe çıktı
Tarih: 30.04.2016 - 14:20
Kategori: Kadın

Kick boksta kırık ayağıyla mücadele ettiği müsabakada Avrupa şampiyonluğunu kazanan Yeliz Koblay, imkansızlıklar nedeniyle bıraktığı spora yeniden dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çocukluğunda babasının yönlendirmesiyle cimnastikle spora başlayan, spor hayatına 25 kupa,100'e yakın madalya sığdıran 28 yaşındaki Koblay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının yokluklara karşı mücadele vererek geçtiğini, azimle çalıştığını ve hep başardığını belirtti.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile mücadele eden gençlerin bulunduğu bir ortamda doğduğunu, ailesinin yönlendirmesiyle spora yöneldiğini, Dokuz Eylül Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü kazanarak bu ortamlardan uzaklaştığını anlatan Yeliz Koblay, öfke kontrolü sorunu yaşaması nedeniyle doktorların tavsiyesiyle kick boksa başladığını söyledi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle yırtık eldivenle antrenman yaparak hazırlandığı ilk organizasyonlarda ülke çapında dereceler elde etmeye başladığını dile getiren Koblay, spor hayatında 19 kez Türkiye şampiyonluğu elde ettiğini, 2009'da İtalya'da dünya üçüncüsü, 2010'da Azerbaycan'da Avrupa şampiyonu, 2011'de Makedonya'da dünya ikincisi, Türkiye'de Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü, 2013'te Brezilya'da dünya üçüncüsü ve aynı yıl Antalya'da yapılan yarışmada ise dünya ikincisi olduğunu anlattı.

İlgisizliğe küsüp sporu bıraktı
Spor kariyerinin en önemli maçına 2014 yılında İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası finalinde çıktığını kaydeden Yeliz Koblay, ayağı kırılmasına rağmen mücadeleyi bırakmayarak şampiyon olmayı başardığını hatırlattı.

Koblay, o maçta yaşadıklarını şöyle dile getirdi:
"Maçta sakatlandıktan sonra pes etmek istemedim. Çünkü ben maddi imkansızlıklara rağmen buralara kadar gelmiştim. Yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Tribünlere dönüp baktığımda bir arkadaşımın elinde Türk bayrağını gördüğümde dedim ki 'Ben bu bayrağı dalgalandıracağım ve İspanya'da İstiklal Marşı'nı okutacağım.' Çok farklı bir duyguydu. O günden sonra herkes beni 'kırık ayaklı şampiyon' olarak tanımaya başladı."

Bu şampiyonadan sonra zirvedeyken bir anda dibe vurduğunu, ayağının kırık olması nedeniyle kendisine kimsenin sahip çıkmadığını kaydeden Koblay, kulübünün ilgisizliğinin kendisine çok acı verdiğini dile getirdi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları