loading
close
SON DAKİKALAR

Kırıkkale İtfaiyesinin Tatbikatı Nefes Kesti

Kırıkkale İtfaiyesinin Tatbikatı Nefes Kesti
Tarih: 12.02.2012 - 20:08
Kategori: Gündem

1914'te kurulan ve her yangın olayında adeta halkın can yeleği olan İtfaiye Teşkilatı kuruluşunun 297, yerel yönetimlere devredilmesinin ise 58.yıldönümü Kırıkkale'de gerçekçi bir tatbikatla kutlandı.

1914'te kurulan ve her yangın olayında adeta halkın can yeleği olan İtfaiye Teşkilatı kuruluşunun 297, yerel yönetimlere devredilmesinin ise 58. yıldönümü Kırıkkale'de gerçekçi bir tatbikatla kutlandı. 

İtfaiye teşkilatının yerel yönetimlere devredilmesinin ise 58.yılı nedeniyle her yıl 25 Eylül -01 Ekim arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında çeşitli etkinliklerle kutlandı. İtfaiyecilik Haftası nedeniyle düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmazken, alevleri umursamadan korkusuzca müdahalede bulunan itfaiyecilerin başarısı nefes kesti. 2011 yılının ilk 8 aylık sürecinde ev, iş yeri, araç kazası, arazi, orman, kamu kurumu, araç kazaları ve diğer yangınlarla birlikte 855 adet "yangın" olayına müdahalede bulundu. Müdürlük tarafından ayrıca baca temizleme, su çekme, iş yeri denetimi, ara sözle su verme, kilitli kapı açma, bez afiş asma, okullara eğitim, hizmet içi eğitimi gibi 656 faaliyet gerçekleştirildi. 

365 gün 7/24 görev başında olduklarını belirten İtfaiye Müdürü Mehmet Emin Kayır, "Geçmişi 297 yıl öncesine dayanan İtfaiye Teşkilatımızın günlük hayatımızdaki öneminin farkındayız. Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü yılın 365 Günü, günün 24 saati görevinin başında. Sadece ilimiz sınırlarında değil çevre yerleşim yerlerinde de ihtiyaç duyulduğunda görev yapabilecek donanıma sahip. Büyük bir özveri ile görevlerini yerine getiren İtfaiye Teşkilatımızın Haftalarını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorumö dedi. 

İtfaiye Müdürlüğü olarak 2011 yılında yangın, trafik kazası, su baskını gibi birçok olaya müdahale ettiklerini, eğitim seminerleri ve tatbikat yaptıklarını, iş yerleri denetleyerek yangın emniyet raporları düzenlediklerini de sözlerinde ekleyen Kayır, "4 adet İtfaiye Arazözü, 1 adet Kurtarma Aracı, 2 adet merdivenli araç ve 1 adet hizmet aracı ile 56 tane personel ile 3 vardiya 24 saat Kırıkkalemize özverili bir şekilde hizmet veriyoruz. Kırıkkalemize daha iyi hizmet edebilmek için, Hizmet içi eğitimlerimiz devam etmektedir. Buna bağlı olarak Türkiye Belediyeler Birliğin düzenlemiş olduğu İtfaiyeci Eğitimi Seminerine 2010 yılında personellerimizce katılım Belediyemizce sağlanmıştır. Okullara, Yangına karşı bilinçlendirmek için öğrencilerimize broşür dağıtıyor, öğrencilerimize yangın, trafik kazası, su baskını gibi birçok olaya karşı alınacak önlemler ile ilgili bilgi veriyoruz. Ayrıca iş yerleri denetleyerek yangın emniyet raporları tanzim edilmektedir diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları