loading
close
SON DAKİKALAR

Kırklareli ''Makul Şüpheli''

Kırklareli ''Makul Şüpheli''
Tarih: 14.12.2015 - 20:34
Kategori: Yerel

Anayasal haklarını her kullandığında kendini ''savcı'' karşısında bulan Kırklareli Halkı soruşturmanın nereye varacağını büyük bir merakla bekliyor.

Gezi eylemleri sırasında Kırklareli’de rekor sayıda dava açılmıştı. Şimdi de İŞİD Terör Örgütü tarafından düzenlenen terör saldırılarını protesto eden yaklaşık 115 kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

10 Ekim’de Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği tarafından düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”nde iki canlı bomba tarafından bir terör saldırısı gerçekleştirilmiş, iki eylemcinin yanı sıra 107 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce yaralının olduğu bir terör eylemi sonrası hükümet tarafından ülkede 3 gün yas ilan edilmiş, başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere yurdun dört bir yanında ve Avrupa da terörü lanet mitingleri düzenlenmiş protesto eylemleri yapılmıştı.

Bu protestolardan biri Kırklareli'de sivil toplum örgütlerince terör eylemini lanetleyen ortak basın açıklaması olarak gerçekleştirilmiş herhangi bir problem yaşanmadan son bulmuştur.

Kırklareli’nde Türkiye tarihinin en kanlı terör eylemini ve IŞID terörünü lanetlemek üzere basın açıklaması yapan yüzlerce insana, Gezi Olayları protesto yürüyüşlerinde de olduğu gibi aynı savcı tarafından açılan soruşturma kapsamında yaklaşık 115 kişi savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırıldı.

Emniyet tarafından hazırlanan tahkikat evrağında şüpheli sıfatı ile işlem gören katılımcılar alınan tebligat ile haklarında işlem yapıldığını öğrendikleri ortaya çıktı.

Sivil toplum örgütlerinin üye ve yöneticileri ile gençlik örgütlerinin temsilcilerininde aralarında bulunduğu yaklaşık 115 kişinin şüpheli sıfatıyla Savcılık tarafından ifade vermeye çağrılmaları kamuoyunca tepkiyle karşılandı.

Posta ile kendilerine tebliğ edilen savcılık kağıdını alan Sendika Başkanları kendilerine daha önceden herhangi bir bildirim yapılmadığı halde firari konuma düşmelerini anlayamadıklarını, kendilerinin kamu görevi yürüterek adres ve kimliklerinin bilindiği halde firari duruma düşmelerini savcılıktan gelen tebligat ile öğrendiklerini ve bunun tam bir skandal olduğunu belirttiler.

Anayasal haklarını her kullandığında kendini ''savcı'' karşısında bulan Kırklareli Halkı soruşturmanın nereye varacağını büyük bir merakla bekliyor.

Manşet/ Vişne haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları