loading
close
SON DAKİKALAR

Kırklareli’ndeki kömürlü termik santral projesi iptal edildi

Kırklareli’ndeki kömürlü termik santral projesi iptal edildi
Tarih: 24.09.2020 - 08:40
Kategori: Çevre

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kırklareli'deki kömürlü termik santral projesini iptal etti.

Kırklareli’ne yapılmak istenen kömürlü termik santral projeleri iptal edildi.

Greenpeace'den yapılan açıklamada, "Yerel halkın kararlı itirazları ve kampanyamıza katılan 75 bin kişinin desteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kırklareli’de yapılması planlanan termik santral projelerini iptal etti" denildi.

Greenpeace, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kırklareli’nde yüzde 85’i tarım arazisi olan 50 hektarlık bir alanı kapsayan termik santral projesinin iptal edilmemesi durumunda, santralin 40 yılda 230 erken ölüme, 7 bin 800 solunum rahatsızlığı vakasına, 1300 iş gücü kaybına ve hava kirliliğine bağlı senede 117 milyon euro maliyete neden olacağına dikkat çekti.

Açıklamada, "Bu kararla, daha önce iptal edilen diğer santrallerle birlikte Trakya’nın verimli tarım arazileri ve temiz havası korundu. Trakya’da üç santralin iptaliyle termik santrallere bağlı yaşanabilecek 11 bin 230 erken ölümün önüne geçildi. ‘Çiçek gibi Trakya’ya kömürlü termik santral olmaz be ya’ sloganımız karşılık buldu" denildi.

Greenpeace, "Trakya derin bir nefes aldı ama kömürlü termik santral tehdidinin devam ettiği yerler var. Kahramanmaraş bunlardan bir tanesi. Bölgede yapılması planlanan 6 yeni kömürlü termik santral havayı, suyu, toprağı daha da kirletecek" diyerek Maraş'taki termik santral projesinin iptali için harekete geçme çağrısında bulundu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları