loading
close
SON DAKİKALAR

Kırsal kalkınmayı destekleme programı Meclis gündeminde

Kırsal kalkınmayı destekleme programı Meclis gündeminde
Tarih: 14.03.2019 - 12:34
Kategori: Gündem

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programında ekonomik kriz nedeniyle tamamlanamayan yatırımlara dikkat çekip çözüm istedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programına başvurup teminatını yatıran ancak ekonomik kriz nedeniyle henüz yatırımlarını tamamlayamayan girişimcilerin sorunlarına çözüm istedi.

Türkiye'nin değişik bölgelerinde Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı uygulandığını anımsatan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, program kapsamında hibe kullanmaya hak kazanan yatırımcıların bulunduğunu aktardı. Bu konuda kendisine çok sayıda şikayet ve talep iletildiğini bildiren Barut, "Türkiye genelinde farklı iş sahalarında kırsal kalkınmayı desteklemek amaçlı kullanılan ve bu hibe programına katılmaya hak kazanan, teminatını yatıran ancak yatırımını döviz kuru krizi sonrası erteleyen ve sürenin dolacağı 1 Nisan 2019 tarihine kadar tamamlayamayacak olan yüzlerce girişimci bulunmaktadır" dedi.

"YATIRIMLARIN TAMAMLANMASINI SAĞLAYIN"

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı'nda yaşanan sorunlardan örnekler veren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Örneğin Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında Adana'da süt işleme tesisi yatırımını tamamlamaya çalışan bir girişimcimiz, hibe kullanmaya hak kazandıktan sonra Maliye Bakanlığı hesabına teminatını yatırıyor ancak değişen ekonomik koşullar nedeniyle yatırımı tamamlamakta zorlanıyor. Türkiye genelinde farklı iş sahalarında kırsal kalkınmayı destekleme amaçlı kullanılan bu hibe programına katılmaya hak kazanan, teminatını yatıran ancak aynı Adana'daki girişimcimiz gibi yatırımını dövizdeki kur krizi sonrası ertelenen 1 Nisan 2019 tarihine kadar tamamlayamayacak olan yüzlerce girişimci var. Ekonomik kriz ortamında dahi yatırım yapmaya çalışan girişimcilerimizin emeklerinin yok olmaması için yapılması gereken şey yatırım tamamlama tarihinin ülkemizdeki krizin etkisinin azalacağı, ekonomide rahatlamanın sağlanacağı ileri bir tarihe ertelenmesidir. Kırsalın gelişmesi, istihdamın artması, göçün azaltılması gibi nedenlerle başlatılan bu programın amacına ulaşabilmesi için programların tamamlanması sağlanmalıdır. O nedenle girişimcilerin taleplerine kulak verilmelidir."

"GİRİŞİMCİLERE SAHİP ÇIKACAK MISINIZ?"

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi sunan Barut, şu sorulara yanıt aradı:

"1. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında yatırım yapmaya çalışan ve hibe kullanmaya hak kazanan kaç yatırımcı olmuştur? Bu yatırımcıların alanlarına göre dağılımı nasıldır? Hangi ilimizde hangi alanda yatırım yapılacaktır?

2. Bu kapsamda teminatını yatıran yatırımcı sayısı kaçtır? Ne kadar teminat alınmıştır?

3.Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında yatırım yapmaya çalışan girişimcilerimizin içinde bulundukları ekonomik krizi dikkate alarak yatırımı tamamlama tarihlerini erteleyecek misiniz? Bu konuda ilgili bakanlığa bir talimatınız olacak mı?

4. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı kapsamında yatırım yapmaya çalışan girişimcilerimize sahip çıkacak mısınız?

5. Yöneticiler olarak ülkemizde yaşanan derin ekonomik krizin etkisinin azalması ve ekonomide rahatlamanın sağlanması için hangi tedbirleri aldınız veya alıyorsunuz? Ekonomik krizin son bulacağını öngördüğünüz takvim nedir?"

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları