loading
close
SON DAKİKALAR

''Kış turizminde şansımız yüksek"

''Kış turizminde şansımız yüksek"
Tarih: 14.10.2011 - 09:55
Kategori: Seyahat

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğa Turizmi Komitesi Başkanı Sinan Haliç, ''Türkiye'nin doğa turizmi envanterinin çıkarılması gerekiyor. Turizmin gelişmesi açısından bu çok önemli'' dedi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından sürdürülen ''İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi'' geliştirme çalışması kapsamında, Erzurum Polat Otel'de toplantı düzenlendi.

TÜRSAB Doğa Turizmi Komitesi Başkanı Sinan Haliç, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'un sadece kış turizmine yönelmesinin doğru olmadığını belirterek, kentin potansiyelinin zengin olduğunu, bunu için de doğa turizmine de yönelmesi gerektiğini ifada etti.

İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir ve Kuşadası'na gelen turist sayısının 19 milyon civarında olduğunu vurgulayan Haliç, geri kalan 6 milyon turistin ise Türkiye'nin doğusunda kalan diğer illerine gittiğini belirtti.

Doğu ile batı arasında kalkınmışlık farkı olduğunu dile getiren Haliç, ''Turizm gelir dağılımı batı eksenli. Bu rakamlar Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerinin turizmden hak ettiği payı alamadığını gösteriyor. Bu kadar il tanıtım yapma çabasında. Bu dağılımı eşitlemek için bir imkan var. Özellikle doğa ve macera turizminde doğu illerinin potansiyelli olduğunu görüyoruz'' diye konuştu.

Haliç, doğa turizminin az yatırım isteyen bir turizm türü olduğunu belirterek, ''Kırsal kalkınmaya doğa turizmiyle ivme kazandırıp, iç göçü durdurmalıyız. İnsanlar kendi köylerinde turizm yapabilmeli. Sürdürülebilir turizm için çevre koruma konusunda güçlü bir altyapı gerekiyor. Doğaya zarar vermeyecek bir altyapı hazırlanmalıdır'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de doğa turizminin gelişmesi için kurumların sahadaki insanlara daha fazla danışması gerektiğini ifade eden Haliç, ''Türkiye'nin doğa turizmi envanterinin çıkarılması gerekiyor. Turizmin gelişmesi açısından bu çok önemli'' dedi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de Erzurum'un kış turizminde kendini ispatladığını belirterek, ''Kentimizin bu bölgede cazibe merkezi olduğunu biliyoruz. Ancak şehrimiz bu özelliğini tam anlamıyla pazarlayamıyor. Erzurum özelinde beklentimiz turizm sektörünün gelişmesidir. Kış turizminde rekabet şansımız çok yüksek. Biz istiyoruz ki Erzurum Türkiye'nin Davos'u olsun'' dedi.

KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan ise ajanslarının 8 Eylül 2011 tarihinde Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine yaptığı başvuruya olumlu yanıt alınmasıyla birlikte, birliğe bağlı önemli acentelerin temsilcilerini 10–13 Ekim tarihleri arasında sırasıyla Bayburt, Erzincan ve Erzurum illerinin önemli turistik alanlarını gezdirdiklerini söyledi.

Altan, ''Bölgenin turizm açısından tanıtımı, pazarlanması ve önemli bir turistik destinasyon haline gelmesine önemli katkıları olacak etkinliklerimiz devam edecek'' dedi.
Konuşmaların ardından geziye katılan tur operatörleri izlenimlerini paylaştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları