loading
close
SON DAKİKALAR

Kısa metraj Hopa iddianamesi

Kısa metraj Hopa iddianamesi
Tarih: 27.07.2012 - 10:20
Kategori: Sağlık, Yaşam

Hopa olaylarıyla ilgili bir iddianame daha hazırlandı. Ankara'da yürüyen bir gruptan 50 kişi hakkında fotoğraf ve kamera kayıtlarıyla dava açıldı...

ANKARA- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hopa olaylarının Ankara’daki basın açıklamasına katılan ve sadece ‘Ölümün zulmün iktidarı AKP’den hesap soracağız’ pankartının arkasında yürüyen 3’ü avukat toplam 50 kişi hakkında yeni bir dava açıldı.

Çıkan olaylara ilişkin çekilen fotoğraflar ve görüntü kayıtları izlenerek hazırlanan iddianamede, şüphelilere 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi.


Hopa olayları sırasında emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümü Ankara’da düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto edilmek istendi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup Sakarya Caddesi’nde bir araya gelerek yürüdü. Bu pankartın arkasında yürüyen kişilerle ilgili olarak savcılık ‘Görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme, kamu görevlilerine hakaret, dağılma isteğinin yerine getirilmemesi’ gibi suçlamalarla 50 kişi hakkında yeni bir dava açtı.

Time cod iddianame


İddianamede, olaya ilişkin görüntü kayıtları ve olaylar sırasında çekilen fotoğraflar incelenerek hazırlanan iddianamede, şüpheliler görüntülerde bulunduğu ‘time code’lar (görüntüde bulunduğu an) tek tek belirtilerek şöyle denildi: “Üzerinde, en önde ‘Katil AKP’ ibaresi yazılı siyah çelenk ile ‘Ölümün zulmün iktidarı AKP’den Hesap Soracağız – Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’ ibaresi yazılı pankart olacak şekilde Sakarya Caddesi’nde kortej oluşturarak yolu araç trafiğine kapatmak suretiyle AKP İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşüne devam eden grubun içerisinde bulunduğu ve pankartın ucundan tutarak taşıdığı belirlenmiştir” denildi. 


İddianamede, şüphelilere yönelik dikkat çekici değerlendirmeler de yer aldı. İddianamede, Serkant Acar için, şu yorum yapıldı: “Şüphelilerden Serkant Acar’ın, 10.38 ile 16.22 metrajlarında; Sakarya Caddesi’nde toplanan ve ardından burada kortej oluşturarak AKP İl Başkanlığı’na kadar yürüyüş yapan grubun içerisinde bulunduğu ve akabinde AKP İl Başkanlığı önünde barikatta görevli emniyet mensuplarına saldıran grubun en önünde bulunarak saldırı esnasında geride bulunan şahısları ‘Gelin- Gelin’ şeklinde el kol hareketleri yaparak grubu yönlendirerek provoke ettiği belirlenmiştir.”


Olaylarda polisin kullandığı yoğun biber gazı ise iddianamede şöyle savunuldu: “ AKPİl Başkanlığı önünde Çevik Kuvvet personeli tarafından oluşturulan barikatta görevli emniyet mensuplarına karşı yapılan saldırının artarak devam etmesi üzerine, yapılan saldırıyı bertaraf etmek ve grubu dağıtmak amacıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli tarafından gaz kullanılmıştır.”


Savcılık her bir şüpheli için 4 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istedi.

Radikal/Mesut Hasan Benli

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları