loading
close
SON DAKİKALAR

Kitap yanlış bilgi içeriyordu

Kitap yanlış bilgi içeriyordu
Tarih: 07.04.2012 - 11:58
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan’ın, “İnönü zamanında toplatıldığını” ifade ettiği “54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası” adlı kitabın yanlış bilgiler içeriyordu...

İnönü'nün torunu CHP Milletvekili Gülsün Bilgehan, Başbakan Erdoğan’ın, “İnönü zamanında toplatıldığını” ifade ettiği “54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası” adlı kitabın yanlış bilgiler içermesi nedeniyle toplatıldığını söyledi.

CHP’li Bilgehan dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, ilk ve son kez özel bir konu hakkında basının karşısına çıkmayı umduğunu ifade etti. Geçmişten dersler çıkararak ülkede yaşayanları daha mutlu, özgür, refah içinde yarınlara taşımayı amaçladığını belirten Bilgehan, “Geçmişine saygı, vefa göstermeyen, geleceğine de güvenemez. Başbakan iktidarının 3. döneminde sık sık CHP tarihini ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarını eleştiriyor” dedi.

Bilgehan, Erdoğan’ın 1 Şubat’taki toplantıda, 25 Kasım 1944’te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve bakanlarının imzasıyla yayımlanan, “54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası” adlı kitapların toplatılmasını, dönemin yöneticilerinin inanç özgürlüğüne karşı tavırlarının somut bir örneği olarak gösterdiğini anlattı.


‘İçime dert oldu’

Bu yasaklamayı çok yadırgadığını ve içine dert olduğunu ifade eden Bilgehan, şunları dile getirdi: “Çocukluğum namaz kılınan bir evde, iyi bir Müslüman olan anneannem Mevhibe İnönü ile gittiğim mevlitlerde geçti. Bakanlar Kurulu’nun gerekçeli kararını araştırdım ancak gerekçe ortadan yok olmuştu. Yasaklanmış kitapları bulduk. Kitapları aralarında eski Diyanet İşleri Başkanı’nın da olduğu din uzmanlarına incelettirdim. Evet, kitaplar toplatılmıştı, çünkü kitaplarda, aslı ile uygun olmayan, İslamiyete aykırı, Müslümanlık karşıtı bölümler eklenmişti. Yanlış bilgiler içeren kitaplar toplatılarak doğruları basılıp halkın hizmetine sunulmuştu. Hayatta olmayan, kendilerini savunamayacak insanları haksızca suçlamak bir Başbakan’a yakışır mı? İftira atmak Müslümanlıkta günah, siyasette ayıp değil mi?”


Neden toplatıldığını gösterdi

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de, söz konusu kitapların fotokopilerini göstererek neden toplatıldığını açıkladı. Kitaplarda İslam ile bağdaşmayan dini bilgilerin yer aldığını belirten Özkes, “54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası Türkçe Namaz Sureleri kitabında, ülkemizde kabul görmeyen ayakkabıya mesh anlatılmakta, Kunut duaları eksik ve yanlış olarak verilmekte, erkeğin ipekli elbise giymesi ve bıyıklarını kesmesi, imansız gitmenin sebepleri olarak gösterilmiştir” dedi.

Bilgehan, AKP’den Çankaya Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi alıp almadığının sorulması üzerine de, “Bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Ben o zaman da CHP milletvekiliydim, sosyal demokrat görüşlü siyasetçiyim” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları