loading
close
SON DAKİKALAR

Kızılay Başkanı Kerem Kınık görevinden istifa etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık görevinden istifa etti
Tarih: 12.05.2023 - 15:56
Kategori: Gündem

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kızılay’ın AHBAP platformuna çadır satması tepki çekmişti. Dün AKP Genel Başkanı Erdoğan'da rahatsızlığını dile getirmişti. Bugün Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti.

Kızılay Başkanı Kınık, Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.'nin Türkiye Kızılay Cemiyeti'nin bir iştiraki ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biri olduğunu belirterek “İşbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama söz konusu eleştirileri dindirmemişti. Kınık’ın, katıldığı televizyon programındaki “Arkadaşlar inisiyatifte bulunmuşlar ama ben de eleştirdim arkadaşları” sözleri geri adım olarak yorumlanmıştı.

İSTİFA ETTİ

Bugün ise sıcak bir gelişme yaşandı. Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti.

AA'da yer alan habere göre Türk Kızılay'dan yapılan açıklamada, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün olağanüstü toplandı. Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları