loading
close
SON DAKİKALAR

Kızılcahamam kampı sona erdi!

Kızılcahamam kampı sona erdi!
Tarih: 13.02.2012 - 00:28
Kategori: Siyaset

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam Kampı kapanış konuşmasını yaptı.

Başbakan Erdoğan kapanış konuşmasında şunları söyledi; 

Milletvekili arkadaşlarımız kampımızda sunuşlar yaptı, istişare ve değerlendirme toplantımızın ilk gününde Dışişleri Bakanımız sayın Davutoğlu, Türk dış politikası üzerine, Sayın Canikli yasama faaliyetleri ile ilgili, Sayın Çavuşoğlu AKPM'de yaptığı başarılı çalışmalarla ilgili, Sayın Egemen Bağış AB ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili sürekli arkadaşlarımızla istişarelerde bulundular. 

Dün ise Sayın Babacan ekonomi ile ilgili, Genel Başkan Yardımcımız ve partimiz adına Anayasa komisyonu çalışmalarında yer alacak Sayın Çelik'te partimizi bilgilendirdiler, istişarelerde bulundular. Bu sabahta saat 13:30'a kadar bütün bakan arkadaşlarımızın katılımı ile partililerimizle genel bir katılım olarak bütün arkadaşlar sorularını yönelttiler ve bölgesel sorunları dinleme fırsatı bulduk, 37 arkadaşımız soru yöneltti ve bu sorulara ilgili bakan arkadaşlarımız cevap verdiler.

En önemli gündem maddesi anayasa oldu

Bu aile atmosferi altında birkez daha gördük ki, AK Parti Türkiye'ye 9 yıldır kazandırdığı başarılara aynı şevkle 'Durmak yok, yola devam' diyor. Ben bir kez daha AK Parti ailesine gösterdikleri bu hassasiyet ve Türkiye sevdalarından dolayı teşekkür ediyorum.

İstişare toplantımızda da arkadaşlarımızın üzerinde durdukları en önemli gündem maddelerinden biri Anayasa oldu. Anayasa meselesi ileri demokrasi ve güçlü Türkiye için önümüzde ki en önemli konudur. 12 Eylül referandumundan çıkan güçlü irade ve 12 Haziran seçimlerinden çıkan görülmemiş kararlılıkla milletimiz 'artık Türkiye ileri demokrasiye geçsin, bizi oyalamayın' diyor. 

AK Parti olarak biz bu çalışmaya herhangi bir ön kabul getirmedik, artık milletimiz her türlü vesayetten arındırılmış bir yönetimle devleti ileri götürmek istiyor, söz hakkı sadece milletin olsun istiyor. Devlet hiç bir surette milletten esirgenmemelidir, sadece Türkiye'ye ayak bağı olan eski statükoyu değiştirmek yetmez, yeni bir perspektifin yeni bir statüko olmayacağını da işin başında ifade etmek istiyorum. 

Meclisimiz milletten aldığı yetkinin hakkını en doğru şekilde verecektir, birinin veya bazı marjinal grupların söyledikleri mi doğru? Yoksa bu parlamentonun genelinin söylediği mi doğru, eğer demokrasiyi konuşuyorsa biz birilerinin, birinin yada azınlıkların çoğunluğa tahakkümüne evet diyemeyiz ama azınlıkların da hakkını korumaktan vazgeçmeyiz. TBMM 91 yıllık birikimi ile yeni bir Anayasa'yı yapacak güçtedir, yeter ki yüzyüze konuşalım.

Millete verdiğimiz sözlerin arkasında duralım, milletin mutluluğundan hissedar olalım, bunu yapalım. Millet egemenliğinin tahakkuk etmesinin esası bütün kurumları hukuk zeminine çeken bir Anayasa'dır. Mevcut Anayasa'ya göre devletimizin kurumları bir tarafa, Anayasal kurumlar bir tarafa. 

Bu kurumların birer devlet görünümünde olması bu millete büyük bedeller ödetti, bu düşünceleri terkedelim. İki temel ilkeyi tam olarak hayata geçirelim, 'Adalet mülkün temelidir' artık bu sözü sadece mahkeme duvarlarında bırakmayalım, burda ki mülk devlettir, devlet ise milletindir, millete aittir. Bu ülkede de kimse kiracı değil, ev sahibidir ve bu devletin sahibidir. 

Şimdiden Kurban Bayramı'nızı kutluyorum, sağlıcakla kalın' diyerek kapanış konuşmasını sonlandırdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları