loading
close
SON DAKİKALAR

KKTC'den Kutlu Adalı açıklaması: Başsavcılık ve polis teşkilatı derhal harekete geçmelidir, cinayet yeniden soruşturulmalı

KKTC'den Kutlu Adalı açıklaması: Başsavcılık ve polis teşkilatı derhal harekete geçmelidir, cinayet yeniden soruşturulmalı
Tarih: 23.05.2021 - 15:25
Kategori: Gündem

Sedat Peker'in KKTC'li gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesine ilişkin açıklaması KKTC'de de yankı buldu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in katledilen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı ile ilgili açıklamaları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de (KKTC) sarstı. 

Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili iddiaların ardından Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman konunun Meclis’te gündeme getirileceğini söyledi.

Erhürman, sosyal medya paylaşımında, Kutlu Adalı cinayetine ilişkin iddiaların ardından Başsavcılık ve Polis Teşkilatı’nın harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:
“Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılık, ülkemizde gerçekleşen ve insan hakları ve demokrasi açısından derin yaralar açan bu cinayete dair tüm iddiaların ciddiyetle değerlendirilmesi konusunda hepimize görev yüklemektedir... Kutlu Adalı cinayetine ilişkin bu iddialardan sonra Başsavcılık ve Polis Teşkilatı derhal yeniden harekete geçmelidir. Konuyu Meclis'te de gündeme getireceğiz."

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit: Kutlu Adalı cinayetinin yeniden soruşturulması gerekmektedir

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de Peker'in iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

Özyiğit, “Sedat Peker’in videolarını izlerken insan hem ürperiyor hem de ülkesi adına üzülüyor. Güzelim ülkemizin böylesi konularla gündeme gelmesi bile utanç verici. Bu söylenenler yeni de değil, ancak bizzat işin içindekiler tarafından söylenmesi işin rengini değiştiriyor. Kutlu Adalı cinayetinin yeniden soruşturulması gerekmektedir. Bu artık kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu konu hepimizin, meclisin ilgili tüm kurumların sorumluluğundadır. Bizler bu sorumluluğu almaktan asla kaçınmayacağız, bu yönde atılacak her adıma da destek çıkacağız. Bu vesileyle ortaya konan ve uyuşturucu trafiği dahil ülkemizi ilgilendiren tüm konularla ilgili iddiaların araştırılmasına yönelik ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunacağımızın bilinmesini isterim. TC-KKTC arasında imzalanan ve halen yürürlükte olan Adli Yardımlaşma Yasası’ndan da yararlanılması gerektiğini özellikle hatırlatmak isterim" dedi.

CTP milletvekilleri de sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulundular.

CTP'li vekillerin paylaşımları şöyle:
Salahi Şahiner: "Gazeteci  Kutlu Adalı'nın 1996 yılında haince katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti. Faili meçhul cinayetin aydınlatılması için  Meclis’te 1996 ve 2000 yılında  iki kez araştırma komitesi kurulduğunu ve hiç bir sonuç alınamadığını biliyoruz. İnsan hakları ve demokrasi tarihimiz açısından kara bir leke olan bu cinayetin, Türkiyedeki  siyaset ve derin devletin kirli ilişkisinin bir  parmağı olduğuyla ilgili  gelen bilgi ve itiraflar ışığında aydınlatılması ve Polis  tarafindan gereken araştırmanın yapılması için Mecliste  konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi  olmasın."

Doğuş Derya: "Kutlu Adalı cinayetinin araştırılması için yeniden soruşturma açılması ve mecliste bir araştırma komitesinin kurulması şarttır. Tüm partilerin böylesi bir komitenin kurulmasına destek vermesi demokrasi ve hukuk düzeninin gereğidir diye düşünüyorum."

Asım Akansoy: "Bilgiler, iddialar, veriler, failler artık ortada, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili bugün ifade edilenler, soruşturmanın süratle yeniden açılmasını ve sonuçlandırılmasını gerektirmektedir. Polis Genel Müdürlüğü, bu durum karşısında hemen harekete geçmeli ve gerekeni yapmalıdır!"

Kaynak : www.kibrispostasi.com- www.yeniduzen.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları