loading
close
SON DAKİKALAR

Klimalı duraklarına vatandaştan tepki: Önce ulaşım sistemini düzelt

Klimalı duraklarına vatandaştan tepki: Önce ulaşım sistemini düzelt
Tarih: 12.02.2012 - 13:09
Kategori: Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından projesi tamamlanan ve kısa vadede şehrin muhtelif kesimlerine yerleştirilecek olan klimalı duraklara vatandaştan tepki geldi


yerleştirilecek olan klimalı duraklara vatandaştan tepki geldi. Klimalı durakları ‘komik’ olarak değerlendiren vatandaşlar, önce ulaşım sisteminin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Ağustos’ta uygulamaya konulan yeni ulaşım sistemi sorunları da beraberinde getirdi. Köklü bir değişiklik yaparak ulaşımda karışıklığa neden olan sistem tam anlamıyla düzeltilmemişken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından tanıtılan klimalı duraklar vatandaşlardan tepki gördü. Projesi tamamlanan ve bir örneği yapılan klimalı durakların Antalya’nın çeşitli noktalarına yerleştirilmesi planlanıyor.

Duraklardaki klima ve reklam ışıklandırması gibi unsurlar için gerekli elektrik güneş panelleriyle üretilecek. Ancak klimalı durakların bir işe yaramayacağını savunan Mualle Çorumlu, bundan önce ulaşım sisteminin düzeltilmesi gerektiğini söyledi. ‘Klimayı ne yapacağız?’ diye soran Çorumlu, “Bize doğru düzgün yol göstersin. Her gün 3-4 araca biniyoruz. Her gün 6-7 lira verdikten sonra ben nasıl geçineceğim. Klimalı duraklar bir işe yaramaz. Buna bir düzen getirsin. Araba bulamıyoruz, nereden gideceğimizi şaşırdık.” dedi. Çorumlu, belediyenin göz boyamaya çalıştığını öne sürdü.

Bir diğer vatandaş Kudret Sertoğlu da büyükşehir belediyesinin bir şey yapamayacağını savundu. Vatandaşın, yeni ulaşım sisteminden dolayı mağdur olduğunu belirten Sertoğlu, “Klimalı durak yapılması mümkün değil. Klimalı durak yapacakmış, kendi ceplerini dolduruyorlar. Bir işe yaramaz klimalı duraklar. Yapamazlar, bunlardan bir şey olamaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yarım saattir durakta beklediğini, ancak hala otobüse binemediğini belirten Erdinç İğsiz, klimalı durak yapılacağına, ulaşım sistemin düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni ulaşım sisteminin doğru, ancak bazı sıkıntıları olduğunu belirten Çiğdem Seçkin de klimalı otobüs duraklarını ‘komik’ olarak değerlendirdi. Klimalı durakların yapılacağına inanmadığını kaydeden Seçkin, “Öyle bir şey olacağını sanmıyorum, zor olur. Yapılırsa da bizim için çok bir şey değişmeyecek. Biz yine durakta beklemeye devam edeceğiz. Önemli olan eve gitmek. Burada sıcakta beklemek değil. Onula uğraşacaklarına sistemi düzeltmek için uğraşsınlar.” diye konuştu.

‘KLİMALI DURAĞIN BİR BENZERİ DUBAİ’DE YAPILDI’

Şehrin belli başlı birçok noktasına yerleştirilmesi planlanan klimalı duraklarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak olan klimalı durağın 17 bin liraya mal olduğunu söyledi. Durakların, aynı zamanda güneş enerjisi panelleri ile elektirik üreteceğini ifade eden Akaydın, “Vatandaş, yeni durakların içindeki 220 voltluk 3 elektrik prizi sayesinde otobüs beklerken dizüstü bilgisayarını kullanabilecek ya da cep telefonlarını şarj edebilecek. Yeni duraklar 20 kişi kapasiteli olacak. Vatandaşın oturması için içinde 3 ahşap bank bulunacak.” dedi.

Akaydın, bu gibi benzeri durakların sadece dünyada Dubai’de bulunduğunu, Antalya’da şehrin işlek yerlerine bu durakları koyarak halkın kullanımına açacaklarını belirti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları