loading
close
SON DAKİKALAR

Klimalı otobüs durağı

Klimalı otobüs durağı
Tarih: 12.02.2012 - 20:40
Kategori: Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesi, güneş panelleri aracılığıyla kendi elektriğini üreten, klimalı, dokunmatik kapılı, otobüs durağı üretti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Ekdağ AŞ’nin genel müdürü Mesut Kılcı, Antalya’nın yaz aylarında aşırı sıcak, kış aylarında ise şiddetli yağışların görüldüğü bir kent olduğunu hatırlattı.

Kentin iklimsel özelliklerinden yola çıkarak, "Akıllı duraklar" oluşturmaya karar verdiklerini belirten Kılcı, bu amaçla başladıkları projede ilk durağın prototipini hazırladıklarını söyledi.

YAZIN SERİN, KIŞIN SICAK OLACAK

Camla kaplı durağa gelen vatandaşların dokunmatik bir kapıdan içeri girdiğini dile getiren Kılcı, durağın içinin ise iklimlendirme cihazı sayesinde yazın serin, kışın ise sıcak olacağını açıkladı.

Kılcı, durağın çatısının güneş panelleriyle kaplandığına değinerek, bu sayede aydınlatma, klima ve reklam ışıklandırması gibi unsurlar için gerekli elektriğin güneşten karşılanacağını vurguladı.

Durağın içinde 220 voltluk prizlerin yer aldığını ifade eden Mesut Kılcı, vatandaşların durakta beklerden dizüstü bilgisayarlarını kullanabileceklerini ya da cep telefonlarını şarj edebileceklerini bildirdi.

SERİ ÜRETİME GEÇİLECEK

Prototipin Boğaçayı Tesisleri’nde üretildiğini belirten Kılcı, "Bu durağın bir benzeri Dubai’de var. Ancak o durak, bir özel şirketin kendi müşterilerine yönelik ve ticari amaçlı kullanılıyor. Biz seri üretime geçtikten sonra Antalya’daki durakları klimalı duraklarla değiştireceğiz" dedi.

Mesut Kılcı, 20 kişinin kullanabileceği durağın prototipinin 17 bin liraya mal olduğunu, seri üretimde bu maliyetin 14 bin liraya kadar düşebileceğini sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları