loading
close
SON DAKİKALAR

Kobani davasında 4 kişi daha tahliye edildi

Kobani davasında 4 kişi daha tahliye edildi
Tarih: 26.06.2021 - 10:53
Kategori: Gündem

Kobani davasının 3. duruşmasında Emine Ayna, Beyza Üstün, Zeki Çelik ve İbrahim Binici'nin tahliyesine karar verildi.

6-8 Ekim 2014’te Kobani eylemleri nedeniyle önceki dönem HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra HDP Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 24’ü tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobani davasının üçüncü duruşması Sincan Cezaevi kampüsü içinde yer alan duruşma salonunda görüldü.

Duruşmada bütün yargılananlar adına söz alan Avukat Cahit Kırkazak, yargılama süresince sorulan soruların reddi hakim taleplerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini söyleyerek, “Heyetinizin bir üyesinin sorduğu soru, ahlaken de vicdanen de kabul edilebilir değildir. Bu da bize siyasi motivasyonla bu yargılamayı sürdürdüğünüzü gösteriyor” dedi.

Heyetin bir başka üyesinin de “Kürdistan neresi?” sorusunu yönelttiğini hatırlatan Kırkazak, “HDP neden saldırıya uğramıyor?” sorusuyla birlikte benzer soruların niyet okuma olduğunu söyledi. AİHM kararına dikkat çeken Kırkazak, kararda suçlama konusu yapılan tweet nedeniyle soruşturma başlatılamayacağına hükmedildiğini hatırlattı. Kırkazak, dijital materyallerin incelenmesi için başta Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’a olmak üzere tutuklu yargılananların masraflarının kendileri tarafından karşılanması karşılığında odalarına bilgisayar ve yazıcı verilmesini ve bunun da ara karara geçmesini istedi.

Aysel Tuğluk'un avukatı Serdar Çelebi, Aysel Tuğluk’un yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle savunma yapabilecek durumda olmadığını belirterek, tahliye edilmesini istedi.

Avukatlar yargılamanın, siyasi bir yargılama olduğunu, mahkemede esasen HDP siyasetinin yargılandığını belirterek tutuklu siyasetçilerin serbest bırakılmasını istedi.

Mahkeme heyeti savunmanın ardından ara kararını açıkladı. Heyet; Emine Ayna, Beyza Üstün, Zeki Çelik ve İbrahim Binici'nin tahliyesine, diğer tutuklu siyasetçilerin tutuk incelemesinin 14 Temmuz- 6 Ağustos tarihlerinde yapılmasına karar vererek bir sonraki duruşmayı 20 Eylül'e erteledi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları