loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli Cem Bialetti'de grev başladı

Kocaeli Cem Bialetti'de grev başladı
Tarih: 08.05.2019 - 17:55
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İş ve Cem Bialetti Ev ve Mutfak Eşyaları San. ve Tic. A.Ş. arasında toplu sözleşme görüşmeleri ücret, sosyal ödeme ve ödenekler ile ilgili maddelerde anlaşma sağlanmaması üzerine sendika 7 Mayıs'ta greve çıktı.

Birleşik Metal İş ve Cem Bialetti arasındaki toplu sözleşme müzakereleri 21 Kasım 2018 tarihinde başladı. İşveren ilk ücret ve ücrete bağlı maddelerle ilgili teklifini ise 23 Ocak 2019 tarihinde yaptı.

Birleşik Metal İş'in  yaptığı yazılı açıklamda  "Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan 1 Ocak 2018-31 Aralık 2018 arası Enflasyon rakamları % 20,30’dur. Bu hesaplama ne yazık ki işçilerin temel ihtiyaç maddelerinde gerçekleşen fiyat artışlarını yansıtmaktan çok uzaktır. Açıklanan bu aldatıcı enflasyon rakamı ortadayken işveren vekillerinin teklifi “resmi” enflasyonun bile çok altında kalmıştır" denildi. 

Birleşik Metal İş, Cem Bialetti'nde çalışan üyeleri ile yapılan son bir değerlendirme toplantısı sonucu verilen teklifin talepleri karşılamaktan uzak olduğu ortak görüşüne varılarak greve çıkma kararı verildi. Bunun üzerine Birleşik Metal İş de grev pankartını Kocaeli’deki Fabrika ile İstanbul’daki Genel Merkez binasına asarak grevi başlattı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları