loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli'de üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü okul, ekonomik gerekçelerle kapandı

Kocaeli'de üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü okul, ekonomik gerekçelerle kapandı
Tarih: 05.11.2018 - 15:36
Kategori: Eğitim

Kocaeli Gebze'de üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü az sayıda okuldan biri olan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin IB programı ve İngilizce hazırlık sınıfları ekonomik gerekçeyle kapatıldı.

2001 yılında Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) bünyesine alınan okul, Anadolu lisesine dönüştürülürken öğrenim süresi de 5 yıldan 4 yıla indirildi.

Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; TEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Adil İğnebekçili, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Uluslararası IB programı ve İngilizce hazırlık sınıflarını çok ciddi maliyeti artışı nedeniyle kapattıklarını söyledi.

İğnebekçili, üstün zekalı öğrencilerin devam ettiği TEVİTÖL’e her yıl 3 milyon dolar ayırdıklarını belirterek, daha çok öğrenciye burs verebilmek için böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Üstün yetenekli öğrencilerin devam ettiği Türkiye’nin sayılı liselerinden olan TEVİTÖL’ün IB programı ve İngilizce hazırlık sınıflarının kaldırılmasının ardından okulda Anadolu Lisesi müfredatı ve “TEVİTÖL 21. Yüzyıl” programı uygulanacak.

Bu yıl öğrenci alınmayan okulun eğitim dili de değiştirildi. Tamamen İngilizce eğitim gören öğrenciler artık Türkçe eğitim alacak. Bu yıl yeni öğrenci almayan okula önümüzdeki yıl 75 öğrenci alınacak.

İddialara göre okul müdürü Tekin Baransel yapılan değişikliklere tepki göstererek istifa etti. Baransel’in istifasının ardından okul müdürlüğüne Mustafa Aydos atandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları