loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli'de Zincirleme Kaza

Kocaeli'de Zincirleme Kaza
Tarih: 29.02.2012 - 14:20
Kategori: Yerel

Kocaeli'nde, TEM Otoyolu Bekirdere Rampası Ankara istikametinde kar yağışı ve buzlanma sebebiyle 11 araç birbirine girdi.

Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yolda 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Edinilen bilgiye göre kaza şöyle gelişti: Ankara istikametine gitmekte olan 34 ZE 6890, 34 GG 7640, 34 GG 2126, 06 EYL 53 araçlar ile 31 N 6017 plakalı kamyon ve plakası öğrenilemeyen dört araç daha kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yoldan çıktı. Önünde kaza meydana geldiğini gören 34 HA 0503 plakalı kamyonun sürücüsü Haydar Özdağ, fren yaparak yavaşladı. Kamyonun yavaşlamasıyla birlikte hemen arkasında seyreden ve İstanbul'dan Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e yolcu götüren 61 S 0352 plakalı yolcu otobüsü, önünde seyreden kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüsün ön kısmı çöktü. Kazayı maddi hasarla atlatan sürücülerin haber vermesiyle olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sağlık görevlileri, Otobüste bulunan ve durumu ağır olan Ali Kemal Karaağaçlı, Vahdet Aktaş ve Alina Ositova'yı KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Bıdına Arabulı, Eka Arabulı, Galina Bogverradze, Turan Doguz, Halit Sürücü ve Mehmet Korkutoğlu'nu Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, Erdoğan Akoğlu, Nani Bokhsolyan, Nino Hanturidze, Ketevan Tabatadze'yi Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır olan Ali Kemal Karaağaçlı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sebebiyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapatıldı. Yaklaşık 5 kilometrelik araç trafiği oluştu. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan çekilmesinin ardından TEM Otoyolu ulaşıma açıldı. Karayolları ekipleri yolda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları