loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli'nin Borçları Rekora Koşuyor

Kocaeli'nin Borçları Rekora Koşuyor
Tarih: 11.02.2012 - 18:43
Kategori: Özel Haberler

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit GÜNEŞ, 2005 yılında 3 milyar TL'yi bulan borcun, bugün sadece hazineye olan kısmının 5,2 milyar TL olduğunu söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hurşit GÜNEŞ, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının rekora koçtuğuna dikkat çekerek, 2005 yılında tüm borçların 3 milyar TL'yi anca bulunduğunu, bu güne gelindiğinde borcun sadece Hazine'ye olan kısmının 5,2 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. 

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit GÜNEŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2011 yılında, Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu hatırlatarak, ''Sadece Hazine'ye olan borç 5,2 milyar TL'ye ulaştı. Bu tam bir mali keşmekeş ve savurganlığın sonucudur'' diye konuştu.  

CHP'li Güneş, yaptığı açıklamada, Hazine’nin önceki hafta, mali idarelerin borç listesini açıkladığını ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu söyledi. 

Hurşit GÜNEŞ, 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu il olmaktan çıktığını, Kocaeli’nin bu sıraya yükseldiğini belirterek, ''Bu bir belediye için çok büyük borç'' diye konuştu.

Hurşit GÜNEŞ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Hazine borçlarının böyle bir düzeye ulaşmasının nedeninin, mali disiplinin olmamasından kaynaklandığını söyledi. Güneş, Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa sürüde mali keşmekeşten kurtulması gerektiğinin altını çizerek, ''Türkiye'nin rekor borçlu belediye haline gelmesi karşısında Başkan Karaosmanoğlu’nun mali disiplin ve borç yönetim planını kamuoyuna açıklaması gerekirdi'' diye konuştu. 

CHP’li GÜNEŞ, Büyükşehir Belediye’sinin geçtiğimiz yıl İZGAZ’ı 540 milyon dolara satarak büyük bir gelir sağlamış olmasına karşın Hazine’ye olan borçlarda bir azalmamasına da dikkat çekti. GÜNEŞ, Büyükşehir Belediyesini yöneten AKP’nin, Ankara’daki iktidar desteğini elinde bulundurmasına rağmen bir borç batağından çıkamaması karşısında halkı uyarmanın, siyasi sorumluluğun gereği olduğunu söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları