loading
close
SON DAKİKALAR

Komşuya teknokrat başbakan

Komşuya teknokrat başbakan
Tarih: 12.02.2012 - 13:58
Kategori: Dünya

Papandreu ve Samaras yeni başbakan konusunda anlaştı... Yunanistan'ın yeni başbakanı, Papandreu'nun danışmanlığını yapan Lukas Papadimos olacak

Yunanistan’da, bugün Cumhurbaşkanı'na kabinesiyle birlikte istifasını sunan Başbakan Yorgo Papandreu ve ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Andonis Samaras’ın, geçici ulusal birlik hükümetinde kimin başbakan olacağı konusunda anlaştığı bildirildi. 

Yunan devlet televizyonu NET, iki büyük partinin desteğiyle oluşturulacak yeni hükümetin başına, teknokrat Lukas Papadimos’un geçmesi konusunda Papandreu ve Samaras’ın arasında uzlaşma sağlandığını duyurdu. 

Lukas Papadimos kimdir?

Yunanistan’ın euroya katılımında önemli rol oynamakla tanınan Lukas Papadimos, 1947 yılında Atina’da doğdu. Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) fizik ve ekonomi okuyan Papadimos, Columbia Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 

8 yıl Yunanistan Bankası’nın yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunan Papadimos, daha sonra Avrupa Merkez Bankası Başkan yardımcılığını yaptı. Atina Akademisi’nin asil üyesi olan Papadimos, 2010 yılından bu yana Papandreu’nun ücretsiz danışmanlığını yapıyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları