loading
close
SON DAKİKALAR

Konsept ve Rengi Değişiyor

Konsept ve Rengi Değişiyor
Tarih: 10.03.2012 - 14:58
Kategori: Ekonomi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay çadırlarından konsept ve renk değişikliğine gittiklerini açıkladı...

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van’da 23 Ekim 2011’de meydana gelen deprem sonrası bölgedeki çalışmalarının halen devam ettiğini ifade etti.

Bölgedeki çadır kentlerin boşaldığını ancak münferit çadır kuran vatandaşların artçı depremlerden korktukları için çadırlarını halen muhafaza ettiklerini ifade eden Akar, Kızılayolarak insanlara artık sıcak yemek yardımı yapmadıklarını, konteynerlerde yaşayan insanların kendi yemeklerini yapabilmeleri için erzak yardımında bulunduklarını bildirdi.

Kültürel etkinlikler ve psikososyal destek çalışmalarının da devam ettiğini hatırlatan Akar, diğer taraftan çadır toplama vetemizleme faaliyetlerinin de sürdüğünü belirtti.

İhtiyaç fazlası çadırların Türk Kızılayı’na teslim edilmesi çağrısında bulunan Akar, "Çadırlarımızı orada bırakıp gelmek istemiyoruz.

Kullanılabilecek durumdaki çadırları yıkayıp, temizleyip, onarıp tekrar kullanıma sokmak istiyoruz. Kızılay tarafından 50 bin ve toplamda 80 bin çadır bölgeye gitmişti.

Bugüne dek 2 bin civarında çadır toplayabildik. Vatandaşımız münferit çadır kurduğu için çadırları terk etmek istemiyor. İhtiyacı olmayan vatandaşlarımızın çadırları Türk Kızılayı’na teslim etmelerini istiyoruz. Çünkü bir afet durumunda bunlar bize lazım oluyor. Depolarımızda ikinci el çadır olarak saklıyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı’nın stokundaki 50 bin çadırın tamamının Van’a gönderildiğini hatırlatan Akar, çadır stokunu yeniden tamamlamak için Ankara ve Erzincan’daki çadır üretimtesislerini çift vardiya olarak çalıştırdıklarını, bugüne dek 10 bin çadır stokuna ulaştıklarını söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının da (AFAD) 25 bin tane çadır üreteceğini dile getiren Akar, "Ben kendilerinden biraz daha fazla çadır üretmelerini isteyeceğim. 50 bin çadır biz üreteceğiz, AFAD’da 50 bin çadır üretirse 100 bin çadır stokuna ulaşmak istiyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları