loading
close
SON DAKİKALAR

Konservatuvar konserleri artık müzede

Konservatuvar konserleri artık müzede
Tarih: 12.02.2012 - 01:35
Kategori: Kültür & Sanat

TBMM Milli Saraylar Saray Kolleksiyonları Müzesi giriş katını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrenci ve öğretim üyeleri konserleri için açtı.

Baş kemanda Hande Özyürek'in olduğu bu konser için 15 sanatçının sahnede yer aldığı orchestra, Mozart "KV 136 Yaylı Sazlar Senfonisi", Münir Nurettin Beken "Yaylı Sazlar için Fantasia", ve Tschaikovsky "Yaylı Sazlar Serenadı" eserlerinden oluşan konserlerini Albeniz'den "Tango" bisi ile noktaladılar. Orkestra, yüksek ahşap çatısı, taş duvarları, tarihi eserleriyle bu nadide tarihi mekanda, besteciye saygılı güçlü ve temiz yorumlarıyla eserlerin hakkını verdiler.

Konser öncesinde konuşan Konservatuvar Müdürü ve Keman Ana Bilim Dalı Başkanı Çiğdem İyicil, TBMM Milli Saraylar yöneticileri ve müze müdürü Talat Sakarya'ya teşekkür ederek, mutluluklarını dile getirdi ve salon kazanma hikayesini şöyle özetledi:

"Bu salona bakınca tüylerim diken diken oluyor. çümkü ne kadar önemli olduğunu, hepimiz için ne kadar gerekli bir laboratuvar olduğunu bildiğimiz bir konser salonu hasretini konservatuvarımız hep çekerdi. Bizim önerimiz Talat beyin girişimleri ve işbirliğiyle, ilk önce her çarşamba hem öğrencileri hem de öğretim üyelerini çok heyecanlandıran öğrenci konserleri başladı. Ardından müdür bey bize aylık klasik müzik akşam konserleri müjdesi verdi. Bugün ilki verilen klasik müzik konserleri ve çarşamba konserleri konservatuvarımız için çok büyük bir imkandır"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları