loading
close
SON DAKİKALAR

Vıcık Vıcık Omurgasızlık

Ahmet Kale
Tarih: 20.09.2012

Ahmet Kale, ''Sonradan görme, solcudan dönme 'Türk büyüklerinden' Sinan Çetin''...

Sonradan görme, solcudan dönme “Türk büyüklerinden” Sinan Çetin, Akşam gazetesine yaptığı açıklamalarında “yeni” kerametler yumurtlamış.

Her konuda her şeyi bilen yarım aydın edalarıyla askerlik konularında engin görüşlerini aktardıktan sonra bombayı patlatmış: “Biz hesapladık, 33 Milyar dolar yapıyor. Git PKK’yı satın al, konu kapandı!” buyurmuş.

Hesapları da şöyle: “Hiç askerlik yapmamak için 1 milyon dolar ödemeye hazır bir sürü insan var benim tanıdığım... 10 gün askerlik 500 bin dolar, 20 günlük 200 bin dolar, 1 aylık 100 bin dolar, 2 aylık 10 bin dolar falan diye gider liste...” 

Hiç askerlik yapmamak için milyon dolar verecek adamlar varmış tanıdığı. Bu arsızlardan toplanan paralarla 4 Milyar maaş vererek fakir çocuklarını gönül rahatlığıyla savaşa sürebilirmişiz. Adamın lügatında savaşa karşı olmak yok, askerliğe karşı olmak yok. Varsa yoksa para hesabı var. Zengin çocukları para versin, fakir çocukları da can versin. Al sana Sinan Çetin usulü eşitlik. Çünkü para verebilecek adamların parası, en az fakir çocukların canları kadar değerli.

Halkımız, 100 yıl kadar önce devrin egemenlerince Yemen’e gönderilip dönmeyen halk çocukları için yaktıkları ağıtta: 

“Yemen yolu çukurdandır,

Karavana bakırdandır,

Zenginimiz bedel verir,

Askerimiz fakirdendir” diye ağlamışlardı türkülerinde.

İnsanlık dışı anlayışı o kadar yoğunlaşmış ki, sadece fakir çocuklarını parayla ölüme yollaması yetmiyor, bir de yıllardır dağlarda mücadele eden, kendi kaderlerini tayin etmek için onbinlerce kayıp veren Kürt gençlerini de bir çırpıda satın alıveriyor. “Git PKK’yı satın al, konu kapandı!” diye kestirip atabiliyor. Sanırım halklarının kurtuluşu ve mutluluğu için mücadele edenleri Cihangir’de kelepir bulup toplu halde satın alarak mahalle sahibi olduğu binalarla karıştırıyor.

80’li yılların başında yaptığı filmlerden birinin jenerik açılış cümlesi şöyle bir şeydi: “Uğruna ölünecek hiçbir ideoloji yoktur!” Epey bir gelişme kaydetmiş 3-5 kuruş kazanınca sermaye yalakalığında. İdeolojiler için ölünmez ama parasızsanız, para için, paralıların yerine ölebilirsiniz diyor artık. Kapitalizm böyle bir şey işte, satın aldıklarını propaganda papağanı yapmayı kolay beceriyor. 

Ne diyordu Necip Fazıl?

“İNSANIN KAZANDIĞI PARADAN DEĞİL, PARANIN KAZANDIĞI İNSANDAN KORKULUR”

Ahmet Kale

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları