loading
close
SON DAKİKALAR

Dahilik ile hainlik arasındaki ince çizgi

Mehmet Yurtseven
Tarih: 03.08.2012

Mehmet Yurtseven yazdı: Suriye politikanızı gözden geçirmezseniz, güney sınırımız boyunca yeni bir devlet kurulacak...

Şanlıurfa-Birecik barajından Suriye'ye elektrik veriliyor. Kuzeyde bazı bölgelerde yönetimi ele geçiren PKK-PYD Teröristleri bizden giden elektriği kontrol ederek Türkmen ve Arap köylerinin elektriğini kesmiş. Dahi olduğu söylenen Dışişleri Bakanına sesleniyorum; "Dahilikle hainlik arasında ince bir çizgi vardır. Bu güne kadar durduğunuz taraf dahilikse bir an önce müdahale edin ve elektriği komple kesin. Türkiye'nin elektriği PKK-PYD teröristlerinin kontrolünden çıkarın. Yoksa çizginin diğer tarafı hainliktir."

Dahi(?) Dışişleri Nazırımız sıfır sorun politikasıyla gündeme geldi ilk başta. Hemen ardından ortak Bakanlar Kurulu toplantıları yaptık. Vize muafiyeti anlaşmaları, ticari ve ekonomik işbirliği anlaşmaları yaptık...

Esad ile akrabalık bağlarımız ülke halklarının kardeşliği gündeme geldi.

Tam sıfır sorun politikasının güzelliklerinden bahsederken bir baktık ki sorunsuz olmadıgımız komşu kalmamış. Ermenistan olayında sattığımız Azerbaycan bile bize yüz çevirdi.

Dahi (?) Dişileri Nazırımız bölgenin süper gücü olduk dedi. Bizden habersiz kuş uçmaz naraları atarken bir baktıkki Obamanin Bezbol sopası Çivili bir sekilde ensemizde patladı. Dün "Irak bir bütündür. Başka Devlet kurulamaz. Irak bölünemez. " diyorduk. Şimdilerde Irak Ulusal Ordusu Erbil'e gelemiyor. Peşmerge yolda durduruyor. Dahi(?) Irak Dışişleri Bakanlığının bilgisi olmadan Erbil'e gidiyor. Bunun anlamı Irak'ın Kuzeyindeki sözde yönetimi tanımakdan başka birsey değildir.

Bugün Özgür Suriye Ordusu Türkiye'den Suriye'ye geçip savaşıyorsa (bu bilgi doğruysa) çok vahim bir olaydır. Çünkü yarın kontrol komple PYD'nin eline geçerse bir tek Irak sınırımız degil Suriye sınırımızda PKK'nin geçiş yolu olur.

Sayın Dahi(?) dün ve bugün Irak'ta yaptiklarınızı Suriye'de de yaparsaniz. Suriye politikanızı gözden gecirmezseniz, güney sınırımız boyunca yeni bir Devlet kurulacak. Bu yeni çapulcu devleti Kuzeyden yani Türkiye'den işbirlikçi hainler aracılığı ile toprak talep edecek.

İste o gün dahilik ile hainlik arasindaki ince çizgi çoktan geçilmiş olacak.

Bunu önlemenin yolu çok basittir. Irak'ta Ulusal Hükumet harici muhattap almamak, peşmerge başının temel ekonomik kaynağı olan ve aslında Irak halkının ortak hakkı olan petrol gelirinin gerçek sahibi olan Irak halkını yönlendirilenceye kadar petrol geçişini durdurmak. Suriye'nin kuzeyinde bulunan PYD'nin elektriğini kesip peşmerge ile arasındaki bağlantı kesmek.

Takdir Dahi(?) Dışişleri Nazırınındır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları