loading
close
SON DAKİKALAR

Ser’de Hazine Yardımı Sırada CHP Var

Mehmet Yurtseven
Tarih: 22.03.2012

Sayın Genel Başkan Çarşaf liste uygulaması yapacağız demesine rağmen bu güne kadar yapılan ilçe kongrelerin %90’ında blok liste uygulaması yapıldı...

362 delegenin yola çıkması ile başlayan demokratik tüzük hareketi; 26–27 Şubat Kurultaylarının sonunda bir parça da olsa yarı demokratik bir tüzüğün yürürlüğe girmesiyle sonuçlandı. 

İlçe Başkanları ne Genel Başkanın tavrını ne de Kurultayın iradesini göz önüne bile almadılar. Bildiklerini okudular. Esas olan kongre kazanmak düşüncesinde öteye geçemediler.

Sayın Genel Başkan Çarşaf liste uygulaması yapacağız demesine rağmen bu güne kadar yapılan ilçe kongrelerin %90’ında blok liste uygulaması yapıldı.

Yeni tüzükle ilgili teşekkür konuşmasında Sayın Genel Başkan; Kadın ve Gençlik Kotalarından bahsetti. Kadınlarımıza ve Gençlerimize siyasette daha fazla yer verileceğini söyledi. Tüzüğümüzün 61a ve 61b maddelerinden bahsetti. 

Tüzük yürürlüğe girdiği tarihten itibaren birçok ilçe kongremiz tamamlandı. Tamamlanan İlçe Kongrelerimizde Kadın Kotası ve Gençlik Kotası uygulanmadı. Hatta utanmadan divanlara Kotaları dolduramadık diye dilekçe verildi.

Blok Liste yapılan seçimlerde kadın ve gençlik Kotasının Listeyi hazırlayanlar tarafından doldurulması gerekirken yeterli adaylık başvurusu yok denilerek İlçe Seçim Kurulları yanıltıldı. Partinin Kadın ve Gençleri tüzükten doğan haklarını kullanamaz hale getirildi. 

Kâğıthane seçimlerinde İl Başkanlığı ve MYK ayrı ayrı listeler sundular seçim kurullarına. Bu olay bile başlı başına yaşananları göz önüne sermektedir. İki taraftan biri sahtekârlık yapmıştır. Genel Merkez ve İl başkanlığının ayrı ayrı listeleri onaylaması Kâğıthane’de mahalle seçimi olmadığının, evrakta sahtecilik yapılarak seçim yapılmış gibi gösterildiğinin açık ve net bir göstergesidir. Genel Başkanın bir an evvel duruma el atması ve Sahtekârlığı hangi taraf yaptıysa derhal partiden uzaklaştırması gerekmektedir.  

Sayın Kılıçdaroğlu’nun Kurultayda verdiği demokratikleşme sözünü kendi atadığı İl ve İlçe Başkanları uygulamayarak Genel Başkan sözlerini Yok Hükmünde saydılar. Bu durum parti kültürü almış insanlar tarafından yadırganırken dün SHP ve DSP’yi yiye yiye bitirenler için bir fırsat oldu. Çünkü serde hazine yardımı, sırada CHP var…

Mehmet Yurtseven

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları