loading
close
SON DAKİKALAR

15 Temmuz'da kim kaybetti?

Şahin Mengü
Tarih: 02.08.2016

Şahin Mengü; Bu operasyonun Amerika'ya maliyeti '0' dır. Sınırlı da olsa, Türk Ordu'sunu Güneydoğu Anadolu’dan uzak tutarak bir kazanç elde etmiştir. Tayyip Bey’in tek kazancı da bu ülkede Atatürkçülere güvenebileceğini öğrenmiştir.

15 Temmuz darbe girişiminin iki kaybedeni var. İlki darbenin arkasındaki ABD, ikincisi Tayyip Erdoğan.

Türk Ordu'sunun askeri anlamda güçlendikçe iddialı hale gelmesi, Orta Doğu’ya yönelik politikalar geliştirmeye başlaması, Türkiye’ yi ABD için daha zor ve güvenilmez bir müttefik haline getirmiştir.

O zaman yapılması gereken Türk Ordu'sunun omurgasını meydana getiren tam bağımsızlıktan yana olan, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı Atatürkçü askerlerin tasfiye edilmesiydi.

Bu tasfiye işlemi,FETÖ örgütüne mensup, polis, savcı ve hakimler eli ile Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk gibi davalarla gerçekleştirilmiştir.

Yani Türk Silahlı Kuvvetleri bir anlamda ABD’nin istediği şekle sokulmuştur.

Ama birşeyi, Ordu içindeki hala varolan Atatürkçü askerlerin varlığını, hesap edememişlerdir. Son darbeyi vurmaya teşebbüs ettikleri anda da, Silahlı Kuvvetler içindeki vatansever askerlerin ve halkın desteği ile bu darbe önlenmiş ve ordu içindeki FETÖ mensubu vatan hainleri tasfiye edilmiştir.

Bu tasfiyeden sonra yıllarca Zindanlarda yatan Vatan sever askerler göreve çağrılmışlardır.

Bu Amerika'nın Türkiye üstüne oynadığı oyunda kaybettiği en önemli ayaktır.

Vatan hainlerinin darbe girişimi sonrası Tayyip Erdoğan gerek Türk Silahlı Kuvvetlerine gerekse diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları ile eğitim sektöründeki terör örgütü üye ve yandaşlarını tasfiye etmek zorunda kalmıştır.

Tayyip Erdoğan, kendisine yakın iyi eğitilmiş kadrolarının olmadığını bildiği için uzun süre, bugün lanetlediği hakaretler yağdırdığı Fethullah Gülen ile uzlaşma aramıştır, “ Bitsin bu hasret”, “Ne istedinde vermedik” sözleri bunun göstergeleridir.

Şimdi artık Tayyip Erdoğan normale dönecek biat yerine liyakata önem vermek zorunda kalacaktır, diğer bir söylemle laik kesimlerle uzlaşmak zorunda kalacaktır.

Tayyip Erdoğan darbe gecesi, yıllardır baskı uyguladığı, yok etmeye çalıştığı merkez medya kuruluşlarının ne kadar önemli oluğunu yaşayarak öğrendi. Aslında bu yaşanan Tayyip Erdoğan’a ağır bir psikolojik darbe oldu.

Kendisine her türlü yardakçılığı yapan, bir zamanların “yetmez ama evetçilerinin” ne ogün ne de ogünden sonra, darbe karşıtı tek satır yazmadıklarını, tek kelam etmediklerini yaşayarak öğrendi. Gerçek demokratların kendisini en çok eleştiren, hiçbir zaman da ona oy vermemiş ve de vermeyecek olan Atatürkçüler olduğunu yaşayarak öğrendi.

Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP yöneticilerinin bilgisizliğinden de istifade ederek bir koalisyonu engellemiş ve ülkeyi yeni bir seçime sürüklemişti, ama şimdi laik kesimlerle ittifak yapmak zorunda kaldı.Bu da Tayyip Erdoğan için bir psikolojik mağlubiyettir.

Darbeciler ve ABD sadece, kahpece öldürülen birkaç sivil ve amaçsızca bombalan TBMM ile sadece Ordu yıpratılmış, kolu kanadı kırılarak belli bir süre felç edildi.

Böylelikle geçici bir süre, Türk Silahlı Kuvvetleri Güney sınırımız ötesinde Amerikan rüyası olan “KÜRT KORİDORUNA” geçici bir sürede olsa müdahale edemiyecektir.

Amerika'nın bu olaydaki tek kazancı budur.


Bu operasyonun Amerika'ya maliyeti “0” dır. Sınırlı da olsa, Türk Ordu'sunu Güneydoğu Anadolu’dan uzak tutarak bir kazanç elde etmiştir. Tayyip Bey’in tek kazancı da bu ülkede Atatürkçülere güvenebileceğini öğrenmiştir.

Şahin Mengü 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları