loading
close
SON DAKİKALAR

Bataklıktan çıkış

Şahin Mengü
Tarih: 22.12.2018
Kaynak: Şahin Mengü

Şahin Mengü: Kuruluş ayarlarına dönmüş Cumhuriyet Halk Partisi işçinin sendikal hakları konusunda, tarımda, sanayi de, uluslar arası ticarette, ne gibi düzenlemeler yaparak “kimsesizlerin kimsesi” olacağını Türk Halkına anlatmalıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu bataklıktan çıkması için kuruluş ayarlarına dönmüş bir Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyaç vardır. Kuruluş ayarlarına dönmüş Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında uluslar arası ilişkilerde “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine uyulacağını, ama bunu yaparken de Türkiye’nin ekonomik ve siyasal ulusal çıkarlarını sonuna kadar koruyacağını bütün dünyaya ilan etmelidir.

Dünyaya bu durumu ilan eden Cumhuriyet Halk Partisi, hemen zaman kaybetmeden parlamenter demokratik düzeni kuracağını, tek adam rejimi olan bugün Türkiye’de uygulanan, dünya da hiçbir demokratik ülkede bir benzeri bulunmayan sistemden dönüleceğini Türk Halkına ilan etmelidir.
Demokratik hukuk devletinin olmazsa olmazı olan, tam bağımsız yargının yeniden kurulması, insan haklarının ve basın özgürlüğünün en geniş şekliyle hayata geçireceğini ilan etmelidir.
Son 16 yıldır Türk Yargısının içine düşürüldüğü durumlar nedeniyle insanların mağdur edildiğini bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir genel özel af çıkartılacağını ilan etmelidir.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, yargının hiçbir koşul altında yasama ve yürütmenin etkisine, siyasetin kuşatmasına sokulmayacağını, yargıda siyasallaşma kesinlikle engellenecek, bunun yasal alt yapısı gerçekleştirilecektir.
FETÖ kumpası sırasında, aklanmaya fırsat bulamadan hayatlarını  kaybedenler içinde bir iadeyi itibar yasası çıkartılacağını beyan etmelidir. Sadece bu da yetmeyecektir. FETÖ kumpası nedeniyle mağdur olanların tüm maddi kayıplarının ödeneceği Türk ve dünya kamuoyuna ilan edilmelidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş Dünya’nın benimsediği kuvvetler ayrılığının, bağımsız yargının, insan haklarının, basın özgürlüğünün hayata geçirilmesi için gerekli yapısal reformların yapılacağını açıkça beyan etmeli ve Türk Halkına taahhütte bulunmalıdır.
Her kademe de demokratik ve laik eğitim yapılacağını, kültür ve sanata gereken desteğin ve önemin verileceğini açıklamalıdır.
Doğru haber alma, doğruları ve gerçekleri bilme, doğru bilgilenme hakkı demokrasinin gereğidir. Bu nedenle uygar ve demokratik bir toplumda yüklendikleri çok önemli görev sorumlulukları olan gazetecilerin sendikal hakları ve editoryal bağımsızlıkları güvence altına alınmalıdır. Bunun sağlanması için gazete sahiplerinin çıkarları ile toplumun çıkarları arasında sağlıklı bir dengenin kurulacağı ilan edilmelidir.
Bütün bunları yapmak için gerekli olan mali kaynak, bugün devleti yönetenlerin görgüsüzce yaptıkları savurganlıkları önlemekle sağlanacaktır.
Kuruluş ayarlarına dönmüş Cumhuriyet Halk Partisi işçinin sendikal hakları konusunda, tarımda, sanayi de, uluslar arası ticarette, ne gibi düzenlemeler yaparak “kimsesizlerin kimsesi” olacağını Türk Halkına anlatmalıdır. 
Cumhuriyet Halk Partisi  iktidarında, siyasetin  dini istismar etmesinin, yani  dinin siyasallaştırılmasına ve de siyasetin dinselleştirilmesinin önlenmesi için her türlü yasal düzenlemeyi yapacağını Türk Halkına ilan etmelidir.
Türk demokrasisinin en eksik tarafı hesap sorulmamasıdır. Bu nedenle,  Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kamu gücünü özel çıkar sağlamak için haksızca kullananlardan, kamu kaynaklarından kendisi ve yakınları için zenginleşme amaçlı faydalananlardan, yolsuzluk yapanlardan HESAP SORULACAĞINI, ZİMMET RÜŞVET, İRTİKAP, SAHTECİLİK, İHALEYE FESAD KARIŞTIRMA VE BENZERİ SUÇLARDA ZAMAN AŞIMININ KALDIRILACAĞINI  TÜRK HALKINA İLAN ETMELİDİR.
YANİ DEVRİ SABIK YARATILACAĞINI ŞİMDİDEN DOSTA DÜŞMANA  İLAN ETMELİDİR.
Cumhuriyet Halk Partisi, programında  düşük enflasyonla, hızlı büyüyen, tam istihdama yaklaşan, çağdaş çalışma koşullarına  sahip, eşit rekabet ortamında gelirini adil paylaşan, küresel ölçekte dinamik rekabet gücüne sahip bir ekonomi; bilgi ekonomisine dönüşen, yaşam kalitesi yükselen sosyal barış içinde dengeli kalkınan bir Türkiye’yi hedeflediğini Türk halkına ilan etmelidir.
Cumhuriyet Halk Partisi bunları ilan ve taahhüt ederek bataklıktan çıkışın yolunu Türk Halkına göstermelidir.

ÜYE YORUMLARI

hursıt kahraman

ıyı etmıssınız yazı gundemden dustukten sonra yayınlamak akil bir iş . yazmak bosuna zaten

28.12.2018, 09:28
hursıt kahraman

buraya yazmıs oldugum yorum henuz yayınlanmadı . halbukı gecıktırlmeden adılane bır sekılde yayınlanıyordu. yorumda begnmedıgınız ya da dokunan bır kelam mı var dılfıraz hanım.

25.12.2018, 10:15
hursıt kahraman

Bunları yaparken de chp yı anlatmalıdır. chp kımdır. nıcın chpdır. ayrıca mıllete sormalıdır.anlatmalıdır.demelıdır kı; ben 75 yıldır ıktıdar da degılım ,neden benden nefret edıyorsun nıye benı ıstemıyorsun neyı yanlıs bıldıgını anlatmaldır.chpnın nıcın boyle yaptıgını anlatmalıdr. halka ragmen halk ıcın polıtıkasını mıllete ozumsetmelıdır. mustafa kemalı ,ısmet pasayı anlatmalıdır. demokrasıyı ogretmelıdır. laıklık nedır ogretmelıdır.
genıs kapsamlı bır programı hazırlamalıdır. her ılın her bolgenın geeksınımlerını kaydetmelıdır. bunlara hazırlanmalı secımlerde bu konuları gundeme getırmelıdır. carelerını soylemelıdır. sulukule tartısması yapmamalıdır. bunlar yapmak ıcın fanatık kadrolasma yapmalıdır. bu kadrosuyla sokak sokak koy koy kasaba kasaba varoslarda bıkmadan usanmadan dolasmalı sabırla anlatmalıdır. bu uzun ınce bır yoldu gec kalınmıs olsa bıle bır yerden baslanmalıdır. bıraz daha beklemek TC nın sonunu getıecek,. osmanlı cumhurıyetı kurulacaktır.
TC kemalıst ulusalcı devrımcı laık halkcı cumhurıyetcı chp sayesınde aydınlıga cıkar baska hıc bır partı yoktur bu ısı cunku chp TC nın kurucusudur.
(not; tabı bunlar bu yonetımle olmaz. cunku bunlar chp yı emperyalıstlerın ıstedıgı bıcımde dızayn etmek ıcın ıs basındadırlar. akil secmenler uyeler mv lerı delegeler tıpışları uyaralım lutfen)

23.12.2018, 10:53
Yorum Yap

Facebook Yorumları