loading
close
SON DAKİKALAR

Bu kafalarla durum vahim

Şahin Mengü
Tarih: 17.01.2016

Şahin Mengü; Mevcut CHP yönetimi son yıllarda üst üste gelen hezimetlerin sorumluluğunu kendilerinde arayacak yerde, faturayı Parti'nin geçmişine çıkartma hadsizliğini sürdürüyor.

Mevcut CHP yönetimi son yıllarda üst üste gelen hezimetlerin sorumluluğunu kendilerinde arayacak yerde, faturayı Parti'nin geçmişine çıkartma hadsizliğini sürdürüyor.
Çarşamba günü Ahmet Hakan'ın köşesinde yer verdiği CHP grup başkan vekili Engin Altay ;
-- "Dinsiz parti algısını biraz da biz besledik" demiş ve örnek olarak türban (o, 'başörtüsü" diyor) karşısındaki geçmiş tutumlarını göstermiş;
-- "Darbeci parti algısını biraz da biz besledik" demiş ve örnek olarak 27 Mayıs ve 28 Şubat'a şiddetle itiraz etmemelerini göstermiş;
-- "Devletçi parti olduk" demiş ve 60 yıldır iktidarda olmamalarına rağmen, devletin sahibi gibi davranmalarını göstermiş;
--"Cumhuriyet'i kuran partiyiz havasından vazgeçmeliyiz" demiş.
Bunları söyleyen bir CHP yöneticisi olamaz, olmamalıdır!
"Dinsiz parti" algısı varsa, o algıyı yıkmanın yolu türbana teslim olarak ve bütün laiklik karşıtı eylemlere sessiz kalarak değil, konunun bir "başörtüsü" konusu olmadığını ve türbanın laikliği yıkmak için bir siyasi simge olarak kullanıldığını, türbanın bugün ilk okullara kadar indiğini halka bıkmadan anlatmaktır.
Ama nasıl anlatacaksınız ki; türbanın TBMM'ne sokulması üzerine "bugün en mutlu günüm" denildiyse, cuma gününün fiilen tatil edilmesi yönündeki uygulamalar sessizlikle geçiştirildiyse, diyanetin son iğrenç "fetva"sına sessiz kalarak mı dinsiz parti algısını yıkacaksınız
"Darbeci parti" algısı varsa, o algıyı yıkmanın yolu, "darbelerden hesap soruyoruz" aldatmacasının peşinden giderek, sahte delillerle TSK'nin bütün Atatürk'çü kadrolarının tasfiye edilmesine sessiz kalmak değildir. Hukuksuzluklara karşı çıkarken, darbelere zemin hazırlayan dinci/bölücü hareketlere de cesaretle karşı durmaktır.
TSK’daki bütün Atatürkçü kadroları tasfiye eden Fettullah Gülen örgütüne, geçmişte AKP’nin, şimdide sizin yaptığınız gibi kol kanat germek değil, tam aksine onlardan, hukukun üstünlüğü güvencesi ile bağımsız ve yansız bir yargı önünde hesap sorulması gerektiğini haykırmaktır.
Engin Altay farkında değil, "devletçilik", yöneticisi olduğu Parti'nin altı ilkesinden birisidir. CHP hem "devletçi"dir, hem de "devletten evvel var olan devleti kuran partidir. Bunlardan utanacak yerde, bunların ne anlama geldiğini anlamaya çalışsa daha iyi olur kanısındayım.
CHP’nin devletçilik anlayışı, “yurttaş devlet için değil, devlet yurttaş içindir”. Bu anlayışımız halkçılık ve devrimcilik ilkemizle bir arada muasır medeniyete ulaşmanın, onu geçmenin motorudur.
CHP, emperyalizme karşı, halkının desteğini alarak savaşan ve böylece bütün mazlum milletlere örnek olarak "Cumhuriyet'i kuran, bu ülkeye çok partili rejimi getiren parti"dir.
Bu, utanılacak değil, iftihar edilecek bir tarihsel gerçektir. Grup Başkan vekilinin bu anlayışı, gelecekte, "Cumhuriyet'i kuran Adam'dan" da utanmaya yelteneceklerinin işaretini vermektedir. Onun resmini indirtmek, indireni korumaya almak da bu mantığın yansıması olsa gerek.
Engin Altay, söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu görmesi için kitap okumasına, araştırma yapmasına, bir şeyler öğrenmeye çalışmasına da gerek yok, kendisine kimin methiyeler düzdüğüne baksın, söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu anlar.
Engin Altay gibi düşünenler, CHP yönetiminde kaldığı her gün, Türkiye uçuruma giderek artan bir hızla yaklaşıyor.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları