loading
close
SON DAKİKALAR

Bunu Yapma Kemal Bey

Şahin Mengü
Tarih: 03.01.2013

Şahin Mengü, ''CHP Genel Başkanı’na İstanbul’da bir çalışma ofisi düzenlenecekse bunu İl Başkanlığı yapar''...

31 Aralık günlü Sözcü Gazetesi’nde aklı başında bütün partililerin içini karartacak bir haber yayınlandı.

Haber, size İstanbul’da bir işadamının tahsis ettiği binada çalışma ofisi hazırlandığı, bu ofisin kurulması için beş kuruş para harcanmadığı, sizin de bu binayı çok beğendiğiniz, sahibi işadamına teşekkür ettiğiniz, “Burasının CHP’nin seçimlerdeki beyni olacağını” söylediğiniz yazıldı.

CHP’nin tek bir beyni vardır, orası da Ankara’dır. CHP’nin katıldığı her seçim Ankara’dan yönetilmiştir, bundan sonra da böyle olmalıdır.

Bu tutumunuz Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’un başkent yapma hayaline öğle veya böyle, az da olsa destek vermekten başka hiçbir işe yaramayacağı gibi, kendi parti tabanınızda da büyük algılama hatalarına sebep olur.

CHP için İstanbul’dan başka il ve ilçelerde yapılacak yerel seçimlerin hiç önemi yokmuş gibi bir düşünce oluşmasına neden olur.

Haberi dikkatlice okuduğunuz zaman, haberde İstanbul il teşkilatı ve başkanından tek kelime bahis edilmediğini görürsünüz.

İstanbul İl başkanı benim gibi düşünen insanlar için hiç de sempatik bir isim değildir.Ama her şeye rağmen İstanbul Belediye seçimlerinin koordinasyonunu İstanbul İl teşkilatı yapar.Bu davranışınızdan sonra o il başkanının teşkilat üstünde en ufak bir saygınlığı kalır mı?

CHP Genel Başkanı’na İstanbul’da bir çalışma ofisi düzenlenecekse bunu İl Başkanlığı yapar.

O İl Başkanı’nı siz getirmiş olmanıza rağmen, bu aşamada kifayetsiz, kabiliyetsiz de bulabilirsiniz, o zaman aynen nasıl Diyarbakır’da Sezgin Tanrıkulu istemiyor diye, tam on bir kere il başkanı değiştirdiyseniz, bu İl Başkanını da görevden alır bir başkasını atarsınız.

Bu kadar büyük ekonomik fedakarlık da bulunan bu işadamı, hangi ekonomik faaliyeti sonucunda bu binaya sahip olmuş ve yaklaşık on beş, on altı ay bu binanın getirisinden nasıl fedakarlık edebilmektedir.

Bu büyük ekonomik fedakarlık karşısında akıllara ,bu iş adamına her hangi bir taahhütte bulunulup bulunmadığı sorusu geliyor.

Bugün yaşadığımız ve yaşadığınız en büyük sorunun nedeni parti tarihini ve geleneğini bilmemenizden kaynaklanmaktadır.

Bir Genel Başkan bir İl’e gittiği zaman yanında daima İl Başkanı olur. Onu yok sayamaz. Bu İsmet Paşadan beri böyledir ve doğrusu da böyle olmasıdır.

Bakın gazetenin haberine göre, bu merkeze ilk ziyaretinizi yaparken, yanınızda Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Umut Oran bulunmuşlar, birde danışmanlarınız Rasim Bölücek ve Şükrü Karaca eşlik etmiş. İl başkanının esamisi bile okunmuyor.

Bu davranışınız alternatif İl teşkilatı yaratmaktır.

Korku imparatorluğunu yıkıyoruz dediniz ama maalesef yerine siyasetin derebeyliğini yaratıyorsunuz.

Çok iyi hatırlıyorum, İstanbul’da beraber olduğumuz özel bir yemeğe Deniz Baykal yanında, il Başkanı olduğu için Gürsel Tekin’i de getirmişti.
 
Elbette orada yapılacak konuşmalara Gürsel Tekin’in sağlayacağı engin katkılarından dolayı değil, İl Başkanlığı makamına gösterdiği saygıdandı bu davranışı.

Kemal bey, yapmayın bu yanlışı. Red edin bu çalışma ofisini ve İl teşkilatlarıyla götürün yerel seçim çalışmalarını . Gerek İstanbul’da ve gerekse tüm diğer illerde.

Bu Yerel Genel Seçimler sadece İstanbul’da yapılmayacak, sizde sadece İstanbul’da çalışmayacaksınız.

Bu yaptığınız yanlışın diğer İller teşkilatları üzerinde yaratacağı çöküntüyü düşünmek dahi istemiyorum.

Siz İzmir’i gözden mi çıkarttınız Kemal bey?Tayyip Erdoğan’ın en az İstanbul kadar almak istediği bir diğer şehir de İzmir’dir.

O İzmir Cumhuriyetçilerin harman olduğu yerdir.

Ankara’da hiç mi iddialı değiliz? Siz bu yerel Genel seçimler sırasında Türkiye’yi hiç mi dolaşmayacaksınız. Mersin’de, Antalya’da Edirne’de diğer illerde çalışmayacak mısınız?

Yanlıştan dönmek erdemdir Kemal bey, yapmayın bu yanlışı.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları