loading
close
SON DAKİKALAR

Çirkin Amerikalı

Şahin Mengü
Tarih: 06.11.2019
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Şahin Mengü; Birilerini soykırım yapmakla suçlayabilecek en son devlet de Amerika Birleşik Devletleridir.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, düşmanca bir tutum içinde, Türkiye’den öç almak kastı ile sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul etti.

“Ermeni Soykırımı”nın olup olmadığı siyasetçilerin karar verebileceği bir konu değildir. 1915 olayları ile ilgili kararı ancak tarihçiler verir. Tarihçilerin sağlıklı bir sonuca varabilmesi için de, Türk, Rus, İngiliz, Fransız, Amerikan arşivlerinin yanında Ermeniler’in de, Amerika Birleşik Devletleri Boston şehrinde bulunan, bugüne kadar kimseye açmadıkları Taşnak arşivlerini açmaları gerekir.

Bugün Sözde “Ermeni Soykırımı” tasarılarını onaylayan ülkelerin siyasetçilerine şunu hatırlatmak gerekir:

İstanbul işgal edilmiş, bütün Osmanlı arşivi elinizdeyken, İttihat Terakkinin önden gelen isimlerini Ermenileri katletmek suçlamasıyla tutuklayıp, Malta Adasına göndermiştiniz. Sonuç ne oldu? Söylenenlerin hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı ve bunu ortaya çıkaran da, olayı araştıran “Majestelerinin” savcısıydı. İngiliz Savcı dava açılacak bir husus olmadığına karar vererek, dosyayı takipsizlikle sonlandırdı ve bütün Malta sürgünlerini serbest bıraktı.

Olayın yaşanmasından çok kısa bir süre sonra yapılmış bu yargısal araştırma en gerçekçi olanıdır.

Yapan da “siyasetçi” değil, hukukçudur. Bu karardan sonra artık bu konunun kapanması gerekirdi ama kendi iç siyasetlerinde kullandıkları ve parçalanmış bir Türkiye arzuladıkları için emperyalistler bunu hep kaşıdılar.

Taşnak Partisi’nin Genel Başkanı ve Başbakan Ovanes Kaçaznuni “Askeri operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin milli mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. Türklere karşı ayaklandık ve savaştık. Sevr Antlaşması gözümüzü kör etmişti. İsyanımızın temelinde İtilaf devletlerinin bize vaat ettiği büyük Ermenistan hayali vardı. Ama biz hiçbir zaman devlet olamadık. Türkiye Ermenistan’ı diye bir devletin hayalden öte olmadığı gerçeğini göremedik.” diyerek, gerçeği bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur.

Türkiye’nin zayıfladığı bir anda da, Ermeniler için Toprak talebinde bulunacaklardır.

Tarihi bir olay hakkında siyasetçiler karar veremez ama, verirlerse de bu konuda en son karar verebilecek olanlar, tarihleri birçok soykırım olayı ile dolu olan, Alman, Fransız, İngiliz ve Amerikalı siyasetçilerdir.

Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nda 1 milyon kişi Fransızlar yüzünden hayatını kaybetti.. Fransa’nın bu yaptıkları hatırlatıldığı zaman, o tarihteki Fransız Cumhurbaşkanı Francoıs Hollande “bana babalarımızın hesabını soruyorsunuz” diyen kişi değil miydi?

Ama batı hala Sevr’in yırtılıp atılmasını ve Lozan’ın yapılmasını içine sindiremediği için Türkiye Cumhuriyetine duyduğu kin ve nefretten ötürü, tarihe karışmış bir imparatorluğun hesabını Türkiye Cumhuriyetinden sormaya çalışıyor.

Birilerini soykırım yapmakla suçlayabilecek en son devlet de Amerika Birleşik Devletleridir.

Eğer dünya soykırım arıyorsa önce dönüp, gerçek bir soykırım olan, Amerikan Kızılderililerine karşı uygulanan soykırıma baksın.

Hafta sonu Sözcü Gazetesinde vardı; Türkiye aleyhine soy kırım tasarısını kabul eden Amerika, Vietnam’ da 4 Milyon, Kore’de 3 milyon, Kamboçya’da 1 milyon, Afganistan’da 1.5 milyon, Irak’ta 1 Milyon, Japonya’da 350 bin kişiyi öldürmüştü.

Tabii bunlardan çok daha vahimi Hitler’in Nazizm’in, Faşizm’in perde gerisindeki gerçek beynin, Yahudi ve komünist düşmanı Amerikalı Sanayici Henry Ford’un olmasıdır.

Nitekim, İngiliz ekonomist, tarihçi ve yazar.. Antony Cyril Sutton , Amerikan ekonomisinin kalbi olan Wall Street'in 20. yüzyılın önemli olaylarındaki (Hitler'in güç kazanışı gibi) etkinliğini araştırıp ortaya koyan kişi olarak Alman Faşizmi’nin Amerikalı Sanayiciler tarafından yaratıldığını ortaya koymuştu.

Amerikan General Motors fabrikası Alman savaş sanayinin temel direğiydi. Nitekim, 1938 Temmuzunda Hitlerin diplomatları, Hitleri düşünsel olarak biçimlendirip parayla ve teknik olarak donatan Henry Ford’u “Alman Kartalı’nın Büyük Haçı” Madalyası ile onurlandırıyorlardı(!)

Almanya’nın Rusya’yı işgal edebilmesi için ihtiyaç duyduğu milyonlarca varil petrol gereksinimini çözen Amerikan Standard Oil petrol şirketiydi.

Tarihçi Cengiz Özakıncı’nın mutlaka okunması gereken “Türkiye’nin Siyasi İntiharı Yeni-Osmanlı Tuzağı” kitabında “…Hitler, NAZİ partisi ve Alman Faşizmi, on yıllara yayılmış bir Amarikan tasarısının ürünü olarak Amerikalılar tarafından var edilmiş; NAZİ’ler Amerika tarafından komünist ve Yahudi cellatları olarak kullanılmış, İngiliz ve Fransızlar da kendi canları yanıncaya dek Hitler’i Sovyetler Birliğine karşı kışkırtmış ve desteklemişlerdi.” diye yazarak emperyalist batının iki yüzlülüğünü çok güzel ortaya koymuş.

Milyonların ölümünü planlayan ve gerçekleştiren, ama bunun hiç hesabını vermeyen “Çirkin Amerikalı” düşmanca duygularla Türk Milletini mahkum etmeye çalışıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları