loading
close
SON DAKİKALAR

Haddini bileceksin

Şahin Mengü
Tarih: 24.01.2016

Şahin Mengü; İstediğiniz, CHP yönetimi, laikliğe karşı gevşek duruş sergilesin, din üzerinden siyaset yapsın, bu siyasi prim getiriyormuş, vermesinler bize o siyasi primi, eksik olsun.

PKK liderlerinden Bese Hozat, PKK’nın yayın organı Med Nuçeye verdiği demeçte “CHP’nin ulusalcı kesimden kurtulması gerektiğini söylemiş “ ne kadar bildik bir söylem değil mi?
Bizdeki, numaralı cumhuriyetçiler, dönekler, bölücülerin CHP’deki Truva atları, hepsi aynı şeyi söylerler. Yani PKK ağzıyla konuşurlar
Cumhuriyetin kuruluşunu hatırlatan her şeyden nefret ederler.
Aman Kubilay’ın adını ağzına alma, her yıl anıyorsunuz , ne gereği var.
Ama devlete karşı isyan eden İngiliz ajanı Seyit Rıza’yı an.
On Kasımda dokuzu beş geçe sirenler çaldığı zaman sakın ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunma, ne de olsa o sizin için “kefere”.
Laikliği savunmayalım, öyle mi? Emrin olur, başka?
Cahil, laiklik, din ve vicdan özgürlüğünün omurgası, toplumdaki farklı inançların barış içinde birlikte yaşamalarının ön koşulu ve güvencesi.
Bir anlat da öğrenelim 1400 yıllık İslam tarihinin neresinde türban var. Tayyip beyin söylemiyle o bir siyasi simge, demek ki, dinle alakası yok.
Anadolu’da türban var mı? Nereden çıktı Türban, ithal dışarıdan gelme.
Shakspear’in ünlü oyunu Otellası’nın son sahnesinde, Otella intihar etmek için bıçağı karnına sokar ve ”Ben Halep’te türbanlı bir Türk’ü de işte böyle öldürmüştüm” der. Orada kast ettiği Türbanlı Türk, bir erkek, sarıklı bir Türk’tür.
Bugüne kadar Cumaya gitti diye işinden atılanı ben duymadım. Bak AKP’nin genelgesi de zaten “ Cumaya gidenlere kolaylık gösterilmesi” şeklinde, yani malumun ilanı, ama asıl iğrenç tarafı sanki bugüne kadar Cuma’ya gidenlere kolaylık gösterilmiyormuş da, şimdi AKP bu kolaylığı sağlıyormuş gibi yapılıyor, hem de iktidarın on üçüncü yılında. Tam bir din istismarı.
CHP Genel Merkezi’ne mescit açılması da aynı düşüncenin yansıması.
CHP Genel Merkezi’ne sekiz yüz metre mesafede Cami var, gerçek dindar, namaz kılmak istiyorsa gider namazını orada da kılar.
Adam uzayda bitki yetiştirmeyi deniyor, sizler de hala cübbe de, sakalda, sarıkta, türbandasınız.
Senin özlemini duyduğun rejimlerde kafalar kesiliyor.
Merkez sağdan gelenlere hiç itirazımız olmaz, nereye kadar? Cumhuriyeti kuran iradeye ters düşmediği, saygı gösterdiği sürece.
İstediğiniz, CHP yönetimi, laikliğe karşı gevşek duruş sergilesin, din üzerinden siyaset yapsın, bu siyasi prim getiriyormuş, vermesinler bize o siyasi primi, eksik olsun.
Nitekim aslı varken taklidine oy vermediler. Ya göründüğün gibi olacaksın, ya da olduğun gibi görüneceksin.
Hayatında hiç CHP’ye oy verdin mi de, CHP’ye akıl öğretiyorsun.
Bütün derdiniz, isteğiniz, CHP’yi ekseninden kaydırmış, AKP ile etnik kökene dayalı anayasa yapma uğraşısı nedeniyle, Cumhuriyetin 90 yılını inkâr eden bu yapının devam etmesi.
Ulusalcı olmadan Cumhuriyet Halk Partili olmak mümkün değildir. Ulusalcılık Cumhuriyet Halk Partisinin temelidir.
Biz ulusalcılar bu partinin taşıyız, kumuyuz, onlar yarın gider biz kalırız. CHP’nin, CHP düşmanlığı yapanların ideolojik hâkimiyetine girmesine izin vermeyiz.
Zaman zaman maceracılarda kazanır, ama o, bunların maceracı olma vasfını ortadan kaldırmaz.

Haddini bileceksin, fikri yeterliliğinin olmadığı konularda ahkâm kesmeyeceksin.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları