loading
close
SON DAKİKALAR

Hepiniz Suçlusunuz

Şahin Mengü
Tarih: 15.03.2016

Şahin Mengü; Özellikle de bu terör örgütüyle ilişkilerde sizi eleştiren, sıkıştıran bir muhalefet mi var?

Pazar akşamı kahpe terör Ankara da gene onlarca can aldı, yüzü aşkın yaralı var.
Son üç dört ay içinde bu ülkede verdiğimiz kayıplardan sonra, bir tane sorumlu istifa etmek erdemini göstermedi.
İnsan aklı ile alay edercesine, hep aynı sıradan beylik laflar, “Kimse sabrımızı ölçmesin”, “İstihbarat zafiyeti yok”, “Suçlular yakalanacak” bıktık bu laflardan, duyunca midemiz bulanıyor artık.
Oslo’da terör örgütü mensuplarına “Nerelere mühimmat depoladığınız biliyoruz” diye cilve yapan, “Beğenmediğiniz kamu görevlilerin bize bildirin” diye şirin görünmeye çalışan adam, yargı önüne çıkmayacak mı?
Ona emri veren, sırtını sıvazlayan, hatta korumaya alan zatı muhterem sen, sen nasıl ve kime hesap vereceksin.
“Başkanlık gelirse kaos biter” başlığını atanlar; yoksa sizin bilginiz dahilinde mi bu katliamlar yapılıyor, halkın aman “Başkan olsunda, bu kan dursun” demesini mi bekliyorsunuz?
Zaten bu ülkede kendi söyleminizle “fiili başkanlık sistemi var” o zaman niye bu terör belası bitmiyor.
Ankara’nın kalbinde bir kilometre çap içinde TBMM, Başbakanlı ve Genel Kurmay Başkanlığı’nın olduğu alanda son bir ay içinde yaşanan ikinci büyük facia.
Lütfedin de bari bir iki tane sorumluyu, AVM müdür olamayacak yeteneksizlikteki İçişleri Bakanı’nı, koruma görevlisi bile olamayacak ama sizin MİT müsteşarı yaptığınız adamları istifa ettirin, ettirin de bari toplum inanmasa bile, acaba iyi şeyler mi olacak diye biraz umutlansın.
Ama bunu yapamazsınız, nasıl yapacaksınız ki, ya konuşurlarsa, örneğin Sırrı Süreyya Önder’in söylediği, “Biz Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dâhilinde Kandil’e gittikten” daha ileri şeyler anlatırlarsa.
Tabii asıl suçlu sizsiniz, devleti siz yönetiyorsunuz. Siz yönetiyorsunuz da, köpeksiz köy buldunuz değneksiz dolaşıyorsunuz.
Özellikle de bu terör örgütüyle ilişkilerde sizi eleştiren, sıkıştıran bir muhalefet mi var?
Onlarda aynen sizin yaptığınız gibi, topuklu Kemal Derviş aracılığı ile iktidar olurlarsa PKK terör örgütüyle görüşebileceklerini söylüyorlar, “PKK’lıların da çok acı çektiklerini” söyleyebilen TR-705 kod numaralı ABD görevlisini bağırlarına basıyorlar.
Ülkenin başka hiçbir sorunu yokmuş gibi, bir anayasa tartışmasıdır gidiyor, yok Türk tipi başkanlık olsun, yok “Türk Milleti” anayasada yer almasın, özerklik tanıyalım, ana dilde eğitimin önünü açalım.
Bunların hepsi ucuz halk yardakçılığı yapmaktır. O bölge insanın gerçek sorunlarına hiç parmak bastınız mı?
Hiçbiriniz bugüne kadar, o bölgedeki feodal düzeni değiştireceğiz, ağaların, beylerin gasp ettikleri toprakları alıp, topraksız, yüz yıllardır sömürülen marabaya dağıtacağız dediniz mi?
Sanki o bölge gençliği işsizliğe, açlığa mahkum olsun da, dağa çıksın diye çaba sarf edercesine o bölgede kapatılan, tasfiye edilen KİT’leri ihya edip tekrar açacağınızı hiç ağzınıza aldınız mı?
Ne iktidarı, ne muhalefeti bunu söyleyemezsiniz. Sizi oraya getirmek için tasarlayan irade buna izin vermez.
Söylediklerime hayır diyemezsiniz, yoksa iktidar olmak için okyanus ötesindeki büyük ağabeyinizden icazet almak için yarışmazdınız.
Dökülen kandan, yitip giden canlardan, iktidarı ile muhalefetiyle müştereken SORUMLUSUNUZ, HEPİNİZ SUÇLUSUNUZ.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları