loading
close
SON DAKİKALAR

Kim Tutucu, Kim İlerici?

Şahin Mengü
Tarih: 05.06.2014

Şahin Mengü; Bunu kimileri, maddi manevi kişisel menfaatleri uğruna, kimileri ırkçılık hastalıkları nedeniyle yapıyorlar.

Siyaset bir algı yaratma sanatıdır. Olayların ve yaşananların ne olduğundan öte, bunun geniş halk kitlelerin tarafından nasıl anlaşılması istendiği önemlidir.

Bu ülkede son yıllarda, Büyük Orta Doğu Projesini hayata geçirip, Türkiye’nin bölünmesinden yana olanlar, bütün doğruları ters çevirerek, cumhuriyetin temel değerleri ile çelişen ve çatışan algı yaratma çabasına girmişlerdir.

Bunun örnekleri ise;
Kültür, dil ve tarih birliğine dayalı Atatürk milliyetçisiysen “TUTUCU”, Ama etnik köken milliyetçiliği yapıyorsan “İLERİCİ”,

Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkıp, devletin ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünden yanaysan “TUTUCU”, Ülke bölünsün diyorsan “İLERİCİ”,

Emperyalizme “uşak olmayalım” diyorsan “TUTUCU”, Emperyalizmin maşası olup, ülkenin bölünmesine hizmet ediyorsan “İLERCİ”,

Atatürk’e İsmet Paşaya, Diyap ağalara sahip çıkıyorsan “TUTUCU”.Ama Seyit Rıza’ya Bedirhanoğullarına, Şeyh Saitlere methiyeler düzüyorsan “İLERİCİ”,

Lozan’ı savunuyorsan “TUTUCU”, Sevr’i savunuyorsan “İLERİCİ”,

Bu ülkede Lozan antlaşmasında belirtilen dini azınlıklardan başka azınlık yoktur, yeni azınlıklar yaratmayacağız dersen “TUTUCU”, etnik köken ve dile dayalı azınlıklar kabul edilmeli dersen “İLERİCİ”

Hep Türkler (etnik Türkler değil, bu coğrafya da yaşayan kültür, dil ve tarih birliğinin Türkü) “KÖTÜDÜR”, diğerleri hep arkadan hançerleseler, ihanet etseler de İYİDİRLER.

Döneksen “İLERİCİ”, tutarlı isen “TUTUCU”,

Feodalitenin savunucusuysan “İLERİCİ”, Cumhuriyetin savunucusuysan “TUTUCU”,

Ülke bölünürken, “Bak şehit cenazesi gelmiyor” diyorsan “İLERİCİ”, Ülke bütünlüğü için bedel ödenir şehit Cenazesi de gelir diyorsan “TUTUCU”,

Terörle müzakere edilir diyorsan “İLERİCİ”, hayır terörle mücadele edilir diyorsan “TUTUCU”,

Atatürk’ün altı okunu savunuyorsan “TUTUCU”, bunun ikisini atalım dersen “İLERİCİ”,

Dince kutsal değerleri siyasete alet etmeyin diyorsan “TUTUCU”, din ticareti yapanlar için, “ne var bunda” diyorsan “İLERİCİ”.

12 Eylül askeri rejimi sırasında tüm cezaevlerinde işkence yapıldı dersen “TUTUCU”, hayır sadece Diyarbakır Cezaevinde işkence yapıldı dersen “İLERİCİ”,

12 Eylül askeri rejimi sırasında insanlar solcu-ülkücü oldukları için işkenceye uğradılar dersen “TUTUCU”, hayır sadece Kürt oldukları için işkence gördüler dersen İLERİCİ

Feodalitenin söylemi “Dersim” diyorsan İLERİCİ, Cumhuriyetin söylemi “Tunçeli” diyorsan “TUTUCU”,

Laikliğe karşı gevşek duruşu savunuyorsan “İLERİCİ”, laikliği belirleyici kabul edersen “TUTUCU”,

“ CHP susma” ülke bölünüyor dersen “TUTUCU”, CHP bilmediği açılıma destek versin dersen “İLERİCİ”,

Ülke bölünüyor dersen “TUTUCU”, bu bölünme söylemi paranoya dersen “İLERİCİ”.

Ana dilde eğitim, buna zorlanan çocukları çok uzun süre topluma, çağdaş dünyaya entegre olmaktan alıkoyar diyorsan “TUTUCU”, bu çocukları etnik beyazlara, egemenlere bağlı kalmalarını sağlayacak ana dilde eğitime destek verirsen “İLERİCİ”

Özetlersek, liboşların, numaralı cumhuriyetçilerin, etnik köken ırkçılarının söyledikleri “İLERİCİLİK”, ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğünden yana olanların söyledikleri “TUTUCULUK”.

Ama maalesef, liboşlar, numaralı cumhuriyetçiler, etnik köken ırkçıları, işgal altındaki Anadolu’da yerel kimliklerden, ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı başarmış bir toplumu, tekrar yerel kimliklere döndürmeye, parçalamaya çalışmaktadırlar.

Bunu kimileri, maddi manevi kişisel menfaatleri uğruna, kimileri ırkçılık hastalıkları nedeniyle yapıyorlar.

Bir kısım siyasi parti yöneticileri de çapsızlıkları nedeniyle, çevrelerindeki görevlilerin telkinleri sebebiyle olayları görmezlikten geliyorlar.

Tabii kim, hangi nedenlerle olursa olsun, nasıl bir tavır takınırsa takınsın, sonunda kararı, ortak dil, ortak kültür ve tarih bilinciyle ulus olmayı başarmış Türk halkı verecektir.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları