loading
close
SON DAKİKALAR

Nobel

Şahin Mengü
Tarih: 02.08.2017

Şahin Mengü: Türkiye de, müftülere nikah kıyma yetkisi verilerek laiklik çiğnenmiştir.

Bir Türk siyaset adamının ve özellikle de bir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanın NOBEL’e aday gösterilmesi çok da önemli.
Bilindiği üzere herkes istediği şahısları NOBEL’e aday gösterebilir.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin üç sivil toplum kuruluşunun Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Adalet yürüyüşünden” ötürü NOBEL’e aday gösterildiklerini açıkladı.
Ama bu sivil toplum kuruluşlarının hangileri olduğunu söylemedi.
Bu yazının kaleme alındığı güne kadar ne herhangi bir sivil toplum kuruluşundan ve ne de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinden Gürsel Tekin’i doğrulayan bir açıklama gelmedi.
Adalet yürüyüşü ve sonunda Maltepe Mitingi hakikaten çok görkemliydi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı adalet yürüyüşü başlatması olayı Enis Berberoğlu’nun uygar dünya da kabul edilmesi mümkün olmayan mahkumiyet kararıdır.
Öncelikle, MİT’tırları haberi bir devlet sırrıysa, bu sırrı ilk çıkartıp Enis Berberoğlu’na veren suç işlemiştir.Enis Berberoğlu Cumhuriyet Hlk Partisinin basın kökenli olan Genel Başkan yardımcısı olarak kendisine iletilen bu haberi gazeteciler vermiştir. Ayrıca bu haber ondan önce de basında yayınlanmıştı.
Örneğin basın özgürlüğünün en geniş yaşandığı Amerika Birleşik Devletlerinde, devlet sırrın vakıf olması nedeniyle basına veren/verenler suçludur. O zaman irdelenmesi gereken husus,bu devlet sırrına vakıf oldukdan sonra bu sırrı siyasetçiye veren kimdir. Bu sırrı siyasetçilere ve basına veren, büyük bir ihtimalle de bir kamu görevlisi olan, kişi suçludur.
Bunun mücadelesini yapmak gerekirdi. Nitekim Wekeleaks belgelerini yayınlayan hiçbir gazeteci hakkında Amerika Birleşik Devletlerinde soruşturma açılmadı.Mahkum edilmedi.
Türkiye de, müftülere nikah kıyma yetkisi verilerek laiklik çiğnenmiştir.
İlk ve orta eğitim müfredatından Atatürk çıkartılıyor yerine cihad konuyor. Bu eğitim kurumlarına mescit açılıyor.
Bundan sonra çok hukukluluk devreye girer. Bu kaptilasyonları hortlatır.Lozan antlaşmasına göre azınlık kabul edilenler, bundan sonra kendi hukuklarına göre yaşamak isterler.
CHP’nin Diyarbakır İl başkanı HDP’nin Adalet nöbetine katılmış, bu parti genel merkezinin kararımıdır yoksa il başkanı insiyatif mi kullanmıştır?
Bu davranış bazı kişilere sempatik görünebilir ama büyük bir halk kitlesinin de tepkisini çeker.
ABD vatandaşı olduğu için Türk vatandaşlığı düşürülen kişi, tekrar Türk vatandaşı yapılarak Büyükelçi atanıyor ve böylece laik Cumhuriyet devletine kafa tutuluyor.Büyükelçilik makamı devlete kafa tutma makamı haline getiriliyor.
Meclise ilk türbanlı girdiği gün hayatının en mutlu gününü yaşayan Kılıçdaroğlu, Amerika’nın menfaatlerini savunma konusunda yemin etmiş ilk ABD vatandaşı türbanlı Türk Büyükelçisi olarak atandığında da muhakkak çok mutlu olmuştur ki bu konuda şu ana kadar en ufak bir tepki vermemiştir.
Yunanlılar Ege denizindeki,on sekiz, kayalık, adacık ve adaya bayrak çekiyor, buna Tayyip Erdoğan ses çıkartmadığı gibi Kılıçdaroğlu’da sessiz kalıyor.
Bütün bunlara sessiz kalan kişi Nobel’e aday gösteriliyor.Onun için bu sivil toplum örgütleri kimlerdir. Öğrenmemizde fayda olduğu inancındayım.Onun için bu sivil toplum kuruluşlarının isimlerini açıklayın.

Şahin Mengü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları