loading
close
SON DAKİKALAR

Sağlıklı yaşam hakkına saygı duymak

Şahin Mengü
Tarih: 18.03.2020
Kaynak: Vişne Haber Ajansı

Şahin Mengü: Özellikle İstanbul İl Başkanı’nın parti programına aykırı beyanı ilk defa da olmuyor.

İçinde bulunduğumuz, koronavirüs tedbirlerinin arttırıldığı ve ‘kalabalık ortamlardan uzak durun’ uyarılarının yapıldığı günlerde CHP’de İstanbul İl Kadın Kolu Kongresi, Çanakkale’de de Gençlik Kolları kongreleri yapıldı..
Koronavirüs’ün tüm dünyada etkisini arttırdığı ve Türkiye’de de  vakaların giderek arttığı bu günlerde tüm yapılan uyarılara rağmen CHP İstanbul İl Kadın Kolu Kongresi’nin ve Çanakkale Gençlik Kolları Kongresi’nin yapılması tepkilere neden olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisine de hiç yakışmamıştır.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Adayı Aysun Kılıçaslan Soku, yapılan kongrenin iptal edilmemesi üzerine adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Ama bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu 28-29 Martta yapılacak olan olağan kongresini haklı ve çok doğru bir kararla katılımcıların sağlıklarını düşünerek ileri bir tarihe erteledi.
Dünya bir salgınla boğuşurken. Kalabalık ortamlarda bulunulmaması salgının daha Türkiye de görülmediği günlerde bile söylenirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’da Kadın kolları, Çanakkale’de Gençlik Kolları Kongreleri yapılmasını anlamak mümkün değildir.
İki kongrenin bu süreçte yapılması  vahim hatadır. Özellikle İstanbul İl Başkanı’nın bir Tıp doktor olduğu da düşünüldüğünde olay çok daha vahimdir.
Bu kongrelerin yapılması parti üyelerinin sağlıklı yaşam haklarının ihlalidir.
Maalesef partinin kurultaydan geçmiş programını okumak içselleştirmek gibi bir alışkanlık olmadığı için Partinin programındaki, sağlıklı yaşam hakkının doğuştan kazanılan bir hak olduğunu, herkesin sağlıklı yaşam hakkına sahip olduğunun savunulması gerektiğini bilerek ve ona göre davranılmamıştır.
Ama özellikle İstanbul İl Başkanı’nın parti programına aykırı beyanı ilk defa da olmuyor.  Bilindiği üzere, Sözde Ermeni soykırımını kabul etmeyerek “Ermeni soykırımından” söz etmişti. Ayrıca tek aday olarak kendisinin katıldığı İl Kongresinde de Siyasi Partiler kanuna aykırı olarak, parti açısından sorun yaratacak şekilde,  görselde, Ermenice, Arapça, Arnavutça, Çerkezce, Kürtçe ve Zazaca dilleri kullanılmıştı.
Tabii İstanbul İl Başkanı partilisinin sağlığını korumak gibi bir davranışta bulunmazsa, Çanakkale İl Başkanı da aynı şeyi yapar.
Okur yazarların partisi Cumhuriyet Halk Partisinde bunlar olunca, insan din bezirganlarına söyleyecek bir laf bulamıyor.
Bu kongrelerin yapıldığı tarihlerde Olağan Kurultayın erteleneceği yaygın olarak söylenirken, bu iki İl Başkanının tutumuna her halde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi bir şeyler söyleyecektir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları